NEZABELEŽENA NOĆ U HITNOJ POMOĆI Ovako nešto davno se nije desilo! Svaki 3. zvao zbog bola u grudima, evo otkud ta tegoba
Foto: Nemanja Nikolić

i lekari iznenađeni

NEZABELEŽENA NOĆ U HITNOJ POMOĆI Ovako nešto davno se nije desilo! Svaki 3. zvao zbog bola u grudima, evo otkud ta tegoba

Beograd -

BEOGRAD - Dr Aleksandar Čokanović iz Hitne pomoći rekao je da tokom noći nisu imali nijednu intervenciju u vezi sa kovidom, što ih posebno raduje. Tokom prethodne noći bilo je znatno manje intervencija, rečeno je u Hitnoj pomoći u Beogradu.

Dr Aleksandar Čokanović rekao je za RTS da je tokom noći bilo 80 intervencija i jedna saobraćajna nezgoda posle ponoći sa jednom lakše povređenom osobom.

"Ono što nas posebno raduje je što smo imali nula intervencija u vezi sa kovidom u toku prethodne noći, ne znam kada je to poslednji put zabeleženo tokom trajanja pandemije", podelio je doktor lepu vest.

Osim uobičajenih hroničnih bolesnika bilo je poziva onih koji su se žalili na bolove u grudima.

"Svaki treći poziv je bio zbog bolova u grudima što je bilo očekivano zbog temperaturnih razlika. U toku noći je hladnije i pacijenti moraju da povedu računa o svom stanju, da vode računa o tegobama koje su drugačije od uobičajenih, da reguju na vreme, da piju terapiju, da ne reguju na svoju ruku nego da se konsultuju sa lekarom", poručio je dr Čokanović.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track