BEOGRAD UGOSTIO STRUČNjAKE IZ REGIONA I EVROPE
Foto: Promo

BEOGRAD UGOSTIO STRUČNjAKE IZ REGIONA I EVROPE

Beograd -

ETV domaćin konferencije MBT 2022.

U kompleksu Avalski toranj, tradicionalno je održana MBT konferencija koja je okupila renomirane stručnjake iz oblasti emitovanja TV i radio programa. Nakon dve godine pauze, ETV kao domaćin ovog međunarodnog skupa, pokrenuo je brojne važne teme o budućim trendovima u oblasti emitovanja programa. Skupu su prisustvovali gosti iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Mađarske ali i članovi međunarodnih organizacija Broadcast Network Europe i Media Broadcast iz Nemačke.

”Tehnološka revolucija kao i aktuelna dešavanja na tržištu energenata imaju izuzetno veliki uticaj na naše poslovanje. Naši gosti iz regiona i Evrope govorili su o energetskoj efikasnosti, novim tehnologijama, kao i o zaštiti UHF spektra koje su vrlo aktuelne i važne za celokupnu industriju” istakao je gospodin Savić, direktor ETV-a i dodao ”Digitalna transformacija je promenila biznis model u ovoj industriji i zbog toga je važno da emiteri i proizvođači opreme sarađuju na svim nivoima kako bi razmenili svoja iskustva i na taj način zajedničkim snagama unapredili efikasnost i kvalitet servisa”.

Avalski Toranj
foto: Promo

Glavne teme ovogodišnje konferencije koja se održala po osamnaesti put bile su vezane za povećanje energetske efikasnosti, te primenu novih tehnologija u oblasti emitovanja TV i radio programa. O energetskom uticaju, modelima uštede energije, održivom poslovanju i energetskoj efikasnosti govorili su Vinsent Gravet(Vincent Gravet ) iz Nemačke, Zsolt Arki iz Mađarske kompanije Antenna Hungaria, Bojan Ramšak iz Slovenačke radio televizije, Mladen Petković iz Hrvatske kompanije Odašiljači i veze, kao i predstavnik javnog preduzeća Emisiona tehnika i veze, Slađan Stanković. Odgovore na pitanja kako će se redefinisati budućnost distribucije sadržaja sa 5G tehnologijom, dao je Franc Egerer (Franc Egerer) iz Nemačke kompanije Rohde&Schvartz. Za sve radio - difuzne organizacije i proizvođače opreme za emitovanje, jedna od velikih izazova je zaštita UHF spektra,a o načinima očuvanja govorio je Majkl Moskob (Michael Moskob) iz Alijanse za radio - difuziju i kulturne frekvencije.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track