BEOGRAĐANKA UŠLA U GRADSKI AUTOBUS SA PSOM I TO NA POVOCU! Putnici bili besni samo zbog OVOGA! Ne mari ni za koga
Foto: Kurir, printscreen

da li sme ovo da radi?

BEOGRAĐANKA UŠLA U GRADSKI AUTOBUS SA PSOM I TO NA POVOCU! Putnici bili besni samo zbog OVOGA! Ne mari ni za koga

Beograd -

Na liniji broj 40 u Beogradu iz pravca Zvezdare ka Banjici ušla je Beograđanka koja je vodila psa na povocu i stala tik uz vrata što je razbesnelo mnoge putnike.

Naime, redakciji Kurira se javila druga Beograđanka koja je bila u ovom prevozu i posmatrala ženu sa psom kao i reakcije putnika.

- Kada sam krenula jutros na posao umesto trole broj 40 stigao je autobus. Ušla sam unutra i stajala iako je bilo slobodnih mesta. Zaista nije bila neka velika gužva. Na jednoj stanici na Zvezdari ulazi žena i vodi psa na povocu. Prvo što sam pomislila je da će ga verovatno uzeti u ruke i sesti ili stajati sa njim.

Međutim, nije to uradila. Ne samo što je tako ušla, već je sa njim stala pored samih vrata - prepričava nam sagovornica, koja je želela da ostane anonimna i dodaje:

pas, devojka
foto: Shutterstock

- I tada sam pomislila da verovatno ide samo jednu stanicu pa je možda zato stala baš pored vrata. Međutim, stiže bus do stanice ona ne izlazi. Ne mari ni za koga, da li treba da se skloni da neki putnik izađe, pa da drugi uđe. Stoji tako. Ljudi gledaju i počinju međusobno da komentarišu te ljude koji ulaze sa životinjama u prevoz pa su ih pojedini i oštro osudili.

Prema njenim rečima dobra stvar je da nije bilo gužve inače bi joj se sigurno neko obratio.

KOJI PSI SMEJU U BUS I KAKO

U gradskom prevozu mogu se voziti isključivo psi i mačke visine do 40 centimetara i to u posebnim transporterima.

Po gradskoj Odluci o javnom linijskom prevozu putnika, ljubimci ne smeju biti u autobusima u "špicu", već mogu putovati samo od 9 do 13 časova ili od 18 do 24 časa.

- Transporter je sanduk, kutija, kavez ili bilo koja druga čvrsta konstrukcija za prenos životinja u vozilu primerena njihovoj vrsti. On mora biti takav da obezbeduje ventilaciju za životinje, dovoljno slobodne podne površine i visinu koja odgovara njihovoj veličini tako da mogu da stoje ili legnu - kažu iz Sekretarijata za javni prevoz.

maske, gradski prevoz, GSP
foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

Ovi transporteri, dodaju oni, moraju biti zatvoreni tako da životinja ne može provući šapu, pobeći ili ispuštati hranu i druge otpatke.

- Transporter je potrebno smestiti tako da zauzima što manje prostora u vozilu, da ne ometa ni na bilo koji način ugrožava ostale putnike i saobraćajno osoblje - dodaju iz Sekretarijata.

- Bar je trebala da se skloni sa vrata, a ne da se vozi sa povocem i psom i da ne mari da li će nekome smetati. Da ga je bar držala u rukama, kutiji ili kavezu kako i treba, a ne ovako - poručila je ona.

Kurir.rs

Bonus video:

00:11

NESTVARNA SCENA NA AUTO-PUTU: Autobus jurca ka Nišu na 3 točka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track