GRADONAČELNIK ŠAPIĆ: Proces dodele vaučera produžen zbog žalbe firme koja se bavi računovodstvom ali sva deca će ih sigurno dobiti
Foto: BETA/Amir Hamzagić

grad će ispoštovati sve zakonske rokove

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ: Proces dodele vaučera produžen zbog žalbe firme koja se bavi računovodstvom ali sva deca će ih sigurno dobiti

Beograd -

Gradonačelnik podsetio da će sva maloletna lica u Beogradu, kao i svi zaposleni koji rade sa decom, dobiti vaučere od po 6.000 dinara

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je proces podele vaučera od 6.000 dinara svim maloletnim građanima Beograda produžen zbog žalbe firme koja se bavi računovodstvom, ali istakao da će sva deca sigurno dobiti vaučere.

"Imali smo žalbu za zaštitu ponuđača i sada Republička komisija (za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki) treba da odluči po toj žalbi", rekao je Šapić za televiziju Pink.

Po njegovim rečima, firma koja se žalila ne može ni da bude ponuđač jer se ne bavi trgovinom ni obuće, ni odeće, ni sportske opreme, već se bave računovodstvom.

"Zakon dozvoljava da vi sa 120.000 dinara, bez obzira čime se bavite, možete da se žalite i mi smo došli u situaciju da sada neko iz svojih razloga, koji god da su, odlaže podelu vaučera", ocenio je Šapić.

On je naglasio da će grad ispoštovati sve zakonske rokove, sačekati da "dobije onoga ko će taj posao da sprovede", ali i istakao da će sva deca sigurno dobiti vaučere.

Gradonačelnik je podsetio da će sva maloletna lica u Beogradu, kao i svi zaposleni koji rade sa decom, dobiti vaučere od po 6.000 dinara.

Šapić je objasnio da će vaučere dobiti i deca koja idu u vrtiće, kao i ona koja ne idu, i dodao da je u toku pribavljanje spiskova iz vrtića zbog eventualnih zloupotreba i duplog prijavljivanja.

Javna nabavka za 350.000 poklon vaučera, ukupne vrednosti 1,75 milijardi dinara, privremeno je suspendovana zbog zaštite prava, a firma koja se žalila navela je da je nabavka bila takva da mala i srednja preduzeća nisu mogla da se uklope u postavljene uslove.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track