PESMA I IGRA NA ČETIRI LOKACIJE U CENTRU GRADA! "Jevremova ulica susreta" praznik za sve Beograđane željne dobrog provoda!
Foto: Promo

PESMA I IGRA NA ČETIRI LOKACIJE U CENTRU GRADA! "Jevremova ulica susreta" praznik za sve Beograđane željne dobrog provoda!

Beograd -

"Jevremova ulica susreta” tradicionalno se održava od 2008. godine pod pokroviteljstvom opštine Stari grad.

Ovogodišnja manifestacija koja slavi proleće i prepoznatljivi duh Starog grada, održana je u subotu 22. aprila, na dobro poznatoj lokaciji ispred Ustanove kulture “Parobrod“.

Ova dorćolskih ulica pretvorila se, uz više desetina izlagača, u najveseliju starogradsku „štraftu” opuštenog, porodičnog, komšijskog druženja i susreta svih generacija Beograđana.

Opština je organizovala bogat kulturno zabavni program, na četiri lokacije – na glavnoj bini ispred UK „Parobrod“, u prostorijama starogradske ustanove kulture, ispred Muzeja Vuka i Dositeja i „Doma porodice Pavlović“. Manifestacija je počela je od ranog jutra, a zvanično tačno u podne. Zabavu za najmlađe sugrađane i njihove roditelje otvorio je koncert za bebe u UK „Parobrod“, ali i šetnja kroz istorijat ulice koju je vodio arhitekta Đorđe Pavlović. Edukativna šetnja je počela ispred Kulturno obrazovnog centra „Dom porodice Pavlović”, na Uglu Francuske i Jevremove. Mališani su, malo kasnije, uživali u predstavi „Šumska bajka” u prostoru starogradske ustanove kulture, dok je na glavnoj bini ispred „Parobroda“ nastupala sjajna Bojana Vunturušević sa veselim „DF horom“.

Centralna proslava i glavni program „Jevremove“ počeo je tačno u podne na platou ispred UK „Parobrod“ kada je uz sirenu policijskog fiće krenuo razgragani „Jevremov defile“. Ulicom je prošetao šareni karavan mališana iz Predškolske ustanove „Dečji dani“.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, naša opština je u saradnji sa Ambasadom Brazila u „Jevremovu ulicu susreta” unela i malo pravog brazilskog festivalskog duha. Posetioci su mogli da uživaju u ukusu prepoznatljive brazilske kafe, a mališani na mini fudbalskom turniru i radionici kapuere.

Promo

Bonus video:

00:51

NOVE PESME NEMAJU PORUKU, DUŠU, ISTINU Slobodan Betulić Betula: Mnogi iz neznanja upropaste, MUZIKA SE NE MANJA, VEĆ NAROD!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track