NEVREME STIGLO U BEOGRAD: Pljušti kiša u prestonici, nadvili se CRNI OBLACI, a u Novom Sadu snimljena JEZIVA POJAVA na nebu (FOTO)
Foto: Kurir/Mihajlo Pavlović

nevreme u srbiji

NEVREME STIGLO U BEOGRAD: Pljušti kiša u prestonici, nadvili se CRNI OBLACI, a u Novom Sadu snimljena JEZIVA POJAVA na nebu (FOTO)

Beograd -

Nevreme, za koje je ranije bilo najavljeno da će pogoditi Srbiju, a koje dolazi iz Hrvatske, stiglo je i u Beograd.

Naime, snažna kiša pljušti u prestonici, a nad gradom su se nadvili i crni oblaci.

1 / 4 Foto: Kurir/Mihajlo Pavlović

Takođe, čudni oblaci, nalik superćelijskim, nadvili su se i nad Novim Sadom. Kako navode stanovnici ovog grada, mrak je prekrio grad za svega nekoliko minuta.

Vojvodina je tokom popodneva prva bila na udaru, a nevreme je sad stiglo i u Beograd. Jedan korisnik društvenih mreža je zabeležio veliki crni oblak u okolini Subotice.

Podsećanja radi, snažan oblačni sistem iz Hrvatske zahvatio je severozapadne predele Srbije i Bačkoj već donosi kišu i pljuskove sa grmljavinom.

U nastavku poslepodneva ovaj oblačni sistem sa padavinama zahvatiće i Bačku, dok će padavine iz Bosne zahvatiti Podrinje, Srem, Mačvu, Kolubarski okrug i donositi kišu i pljuskove sa grmljavinom, objavio je meteorolog Đorđe Đurić.

Lokalno se očekuju i jači pljuskovi sa grmljavinom.

Ovakvo vreme posledica je premeštanja veoma snažnog ciklona preko našeg područja i to svojom centrom preko Panonske nizije dalje na severoistok.

On donosi i veoma vetrovito vreme, uz veoma jak, na udare u planinama i olujni jugozapadni vetar.

RHMZ najavio nevreme

U toku jutra mestimično kiša, uglavnom u Vojvodini. Pre podne u svim predelima toplo uz umeren i jak južni vetar, ponegde i sa olujnim udarima, posle podne mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmlјavinom, uz skretanje vetra na severozapadni pravac i manji pad temperature.

Do kraja meseca zadržaće se promenlјivo oblačno i toplo vreme, sa dnevnom temperaturom i dalјe iznad proseka.

Upaljen žuti meteo alarm

U Srbiji je danas na snazi žuto upozorenje zbog kiše, vetra i grmljavine, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track