Zimski red letenja na Beogradskom aerodromu

Zimski red letenja na Beogradskom aerodromu

Beograd -
Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" je sa početkom primene zimskog reda letenja, snizio cene usluga avioprevoziocima za oko pet odsto

BEOGRAD - Beogradski aerodom "Nikola Tesla" počeo je danas da primenjuje zimski red letenja u okviru kojeg će 27 aviokompanija saobraćati iz Beograda do 45 gradova u Evropi, Aziji i Africi.

Nova kompanija koja će početi da leti iz Beograda u zimskom redu letenja je Katar ervejz koja će 20. novembra otvoriti liniju za Dohu.

Tokom zimskog reda letenja mađarska niskotarifna aviokompanija Viz er (Wiž Air) uvešće novu liniju Beograd-Bazel, na kojoj će početi letovi od 15. decembra. Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" je sa početkom primene zimskog reda letenja, snizio cene usluga avioprevoziocima za oko pet odsto radi daljeg privlačenja aviokompanija i održavanja najvećeg porasta obima aviosaobraćaja u regionu. Domaća aviokompanija Jat ervejz najavila je da će tokom zimskog reda letenja, od 28. oktobra do 30. marta, iz Beograda leteti do 25 gradova u 18 zemalja. Tokom zimskog reda letenja najfrekventnije linije Jat ervejza biće za Amsterdam, Frankfurt, Beč, Cirih, Moskvu, Pariz, London, Skoplje, Sarajevo, Podgoricu i Tivat, ka kojima će taj avioprevoznik leteti najmanje jednom dnevno. Srpski nacionalni avioprevoznik u toku zimske sezone obavljaće saobraćaj sa 155 frekvencija nedeljno, a u ponudi je i 55 letova sedmično koje Jat ima zahvaljujući saradnji sa partnerima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track