NOVI STAN: Đilas kupio dupleks od 700.000 evra!

Najbogatiji podstanar na svetu

NOVI STAN: Đilas kupio dupleks od 700.000 evra!

Beograd -
Gradonačelnik Beograda častio se stanom od 270 kvadrata u Ulici patrijarha Varnave, kupoprodajni ugovor u njegovo ime potpisao Dragan Ješić, direktor firme CHALET, koja je kupila vilu na Senjaku

BEOGRAD - Dobro, je l’ ti dosta?Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kupio je za oko 700.000 evra dupleks od 270 kvadrata na Vračaru, na 200 metara od Hrama Svetog Save, saznaje Kurir.

Stan koji je Đilas pazario nalazi se u ulici u kojoj on trenutno iznajmljuje stan - Patrijarha Varnave, samo što je u tek završenoj zgradi preko puta one u kojoj stanuje. Kuriozitet je to što tik uz zgradu kuću ima proslavljeni režiser Emir Kusturica.

Đilasova nova gajba ima 270 kvadrata - 110 plus 160, a investitor zgrade je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Mihajlo Pjanović.Kako saznajemo, papire o kupovini stana potpisao je Dragan Ješić, direktor firme CHALET, čiji je stoprocentni vlasnik firma „Multikom grup“, u kojoj Dragan Đilas ima udeo od 25 odsto. Ista firma kupila je pre izbora 6. maja vilu na Senjaku od 193 metra kvadratna, smeštenu na oko 10 ari placa, po ceni višoj od milion evra, o čemu je Kurir već pisao, a što je i sam Dragan Đilas potvrdio.- Gradonačelnik je kupio stan u Pjanovićevoj zgradi, ali kao kupac navodi se jedan od njegovih direktora - Dragan Ješić.

Zgrada je moderna, na lokaciji na kojoj kvadrat ide oko 3.000 evra, na samo 200 metara od Hrama Svetog Save. Đilas je iznajmio stan u zgradi preko puta, dok se ova zgrada ne završi - kaže za izvor blizak gradonačelniku.

Inače, gradonačelnik s porodicom stanuje, kako je sam priznao, u iznajmljenom stanu u Patrijarha Varnave već oko mesec dana. Ispred zgrade je policijsko obezbeđenje, a zgrada ima i svog portira. Na zgradi su kamere čiji snimak u realnom vremenu može da se gleda čak u Nemačkoj.

Kuća koju nije kupio Đilas, već njegova firma
Kuća koju nije kupio Đilas, već njegova firma

Pjanović: Ne moram da otkrijemOvu informaciju potvrdilo je za Kurir više nezavisnih izvora, međutim Mihajlo Pjanović tvrdi da stan nije prodao prvom čoveku prestonice.- Nisam prodao stan gradonačelniku, uostalom, ja vama ne moram da otkrijem kome sam prodao nekretninu. U tom poslu sam s kumom - rekao je Pjanović.Đilas ćutiDragan Đilas nije želeo da odgovori na pitanja Kurira u vezi sa kupovinom novog stana na Vračaru.Iako su mu pitanja prosleđena, odgovore nismo dobili.Ješić bez komentara

Kurir je juče pokušao da stupi u kontakt s Draganom Ješićem, direktorom firme CHALET. Međutim, ta firma nema registrovan broj telefona, pa svi kontakti do njih idu preko firme „Multikom grup“ Dragana Đilasa! Naime, obe firme su registrovane na istoj adresi - Antifašističke borbe 13 b.- Ne mogu da vam dam Ješićev broj. Morate preko ove centrale. Ostavite podatke, neko će vam se javiti - kazala nam je službenica „Multikoma“. Do zaključenja ovog broja niko se nije javio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track