Noć u Beogradu obeležili sudari i lekarske intervencije

Hitna pomoć

Noć u Beogradu obeležili sudari i lekarske intervencije

Beograd -
U noći između subote i nedelje u Beogradu se dogodilo 5 saobraćajnih nesreća, a Hitna pomoć je protekle noći intervenisala čak 119 puta

BEOGRAD - U protekloj noći u Beogradu dogodilo se pet saobraćajnih nesreća u kojima je bilo 13 povređenih, a Hitna pomoć obavila je ukupno 119 intervencija, od toga 19 na javnom mestu.

Kako je jutros kazala portparol Hitne pomoći Nada Macura, ekipe te zdravstvene službe jutros su u dva navrata intervenisale u ulici Doktora Ivana Ribara na Novom Beogradu, zbog prostrelnih rana potkolenice kod dva muškarca.

Prvi put, ekipa je došla u tu ulicu u 4,09 sati kod broja 65 i muškarca starog oko 21 godinu prevezla u Urgentni centar. U 5,25 sati ispred broja 91, sa sličnom povredom potkolenice, prihvaćen je i muškarac star oko 19 godina.

Trideset minuta posle ponoći, u saobraćajnom udesu u ulici Tošin bunar, povređen je 65-godišnji muškarac vozač i njegov 25-godišnji suvozač, koji su prevezeni u Urgentni centar, kao i vozač u drugim kolima star 25 godina koji je zadobio tupu povredu desne potkolenice.

Nešto posle 23 sata na raskrsnici Bulevara Despota Stefana i Cvijićeve u saobraćajnom udesu povređene su takođe tri osobe - vozač žena stara 40-tak godina zadobila je tupu povredu glave i istezanje levog skočnog zgloba, dete oko 15 godina otok i modricu glave na čelu, tupu povredu nosa i krvarenje iz nosa. Dete od 13 godina zadobilo je tupu povredu glave, rasekotinu brade, donje usne, i kod nje se sumnja na potres mozga. Sve tri osobe prevezene su u Urgentni centar.

U udesu koji se dogodio u 23 sata na Ibarskoj magistrali kod hotela "Sarić", povređene su dve muške osobe - vozač star 31 godinu i suvozač star 23 godine i prevezeni su u Urgentni centar.

U ulici Mirijevski venac ispred broja 4, vozač je u udesu zadobio istezanje vrata i prevezen je u Urgentni centar.

U sudaru u ulici Dragoslava Srejovića u 21,17 sati ispred broja 2, povređene su tri osobe i prevezene u Urgentni centar.

Hronični bolesnici najčešće su se žalili na hipertenziju i bronhijalnu astmu, kazala je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track