Podeljena pomoć najugroženijima

Beograd

Podeljena pomoć najugroženijima

Beograd -
Reč je o 3.500 jestivog ulja, 2.500 kilograma šećera, 250 kilograma soli, 4.000 komada mesnog nareska i 4.500 konzervi sardine. Takođe, obezbeđena je i tona deterdženta, kao i određene količine tečnog sapuna

BEOGRAD - Predstavnici Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Sekretarijata za privredu grada Beograda uručili su pomoć u hrani i sredstvima za higijenu korisnicima Prihvatilišta za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici.

Gradski sekretar za privredu Aleksandar Milošević istakao je da je ovo koordinirana akcija dva sekretarijata i Direkcije za robne rezerve, kako bi se pomoglo ustanovama za socijalno zbrinjavanje naših sugrađana.

– Ovom akcijom obezbeđena je pomoć za 20 ustanova socijalne zaštite u gradu u robi čija vrednost prelazi milion dinara. Reč je o 3.500 jestivog ulja, 2.500 kilograma šećera, 250 kilograma soli, 4.000 komada mesnog nareska i 4.500 konzervi sardine. Takođe, obezbeđena je i tona deterdženta, kao i određene količine tečnog sapuna, precizirao je Milošević.

Sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić istakao je da je ovo dobar primer saradnje gradskih instistucija u cilju poboljšanja socijalnog statusa lica kojima je pomoć najpotrebnija. Ovom aktivnošću obezbeđena je pomoć za više od 2.500 korisnika, i samo je jedna u nizu akcija koje će se na sličan način sprovoditi tokom godine.

Direktor Prihvatilišta za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici Prvoslav Nikolić zahvalio je gradu Beogradu i resornim sekretarijatima na pomoći, koja će povećati kvalitet ishrane za njihove korisnike. On je podsetio da prihvatilište dnevno ima oko 150 korisnika, dok taj broj na godišnjem nivou premaši i hiljadu ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track