Sindikati GSP: Putnici plaćajte kartu!

Apel

Sindikati GSP: Putnici plaćajte kartu!

Beograd -
Zaposleni u GSP mole Beograđane da imaju na umu da je gradski prevoznik njihova kompanija jer obavlja funkciju javnog gradskog prevoza za preko 1,7 miliona stanovnika, navodi se u saopštenju Samostalnog sindikata i sindikata SLOGA-GSP

BEOGRAD - Reprezentativni sindikati Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd upozorili su danas da neće biti moguće organizovati kvalitetan gradski prevoz ako građani ne budu kupovali karte.

"Zaposleni u GSP imaju razumevanja za tešku ekonomsku situaciju jer je i sami osećaju, ali mole Beograđane da imaju na umu da je gradski prevoznik njihova kompanija jer obavlja funkciju javnog gradskog prevoza za preko 1,7 miliona stanovnika", navodi se u saopštenju Samostalnog sindikata i sindikata SLOGA-GSP.

Dodaje se da sa 914 vozila prosečno u radu GSP godišnje pređe 78 miliona kilometara, preveze 460 miliona putnika, odnosno gradski prevoznik preveze preko 70 odsto putnika koji koriste javni gradski prevoz u Beogradu.

"Neophodno je da svi zajedno uložimo dodatni napor, GSP da što kvalitetnije prevozi Beograđane, a Beograđani da redovno plaćaju uslugu javnog gradskog prevoza", navodi se u saopštenju.

Skupština grada i GSP, koji zapošljava 6.000 radnika su, kako se navodi, nabavili 83 novih trolejbusa, 30 novih tramvaja, 10 autobusa na prirodni komprimovani gas, 25 autobusa Ikarbus (do kraja marta stiže još 32 autobusa ovog domaćeg proizvođača), a u toku je nabavka 203 nova, zglobna, niskopodna i klimatizovana autobusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track