Postignut dogovor o finansiranju Svratišta u Krfskoj

Spas za decu s ulice

Postignut dogovor o finansiranju Svratišta u Krfskoj

Beograd -
Centar za integraciju mladih se zahvalio svima koji su se u proteklih nekoliko dana uključili i pokazali svoju zainteresovanost da učestvuju u unapređenju sistema socijalne zastite i pružili podršku deci uključenoj u život ili rad na ulici

BEOGRAD - Na sastanku predstavnika Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Centra za integraciju mladih(CIM), postignut je dogovor o neophodnosti kontinuiranog pružanja usluga Svratišta za decu, a do kraja aprila će biti poznat koji je pravni okvir za obezbeđivanje održivosti te usluge.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, sagovornici su se složili da sve dok i jedno dete živi ili radi na ulici grada Beograda, ta usluga ima opravdanje.

"Ukoliko se konkursom za finansiranje projekata odobre sredstva za Svratište, Centar za integraciju mladih će realizovati aktivnosti do kraja prve polovine godine u Krfskoj 7a", navedeno je u saopštenju.

U aprilu će biti održavani na nedeljnom nivou radni sastanci Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Centra za integraciju mladih kako bi se prevazišle poteškoće i definisao osnov za realizaciju usluge Svratište u skladu sa postojećim zakonima.

Centar za integraciju mladih se zahvalio svima koji su se u proteklih nekoliko dana uključili i pokazali svoju zainteresovanost da učestvuju u unapređenju sistema socijalne zastite i pružili podršku deci uključenoj u život ili rad na ulici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja