GOTOVO SA ŠVERCOM: U prevozu 500 kontrolora i karte za presedanje!

GOTOVO SA ŠVERCOM: U prevozu 500 kontrolora i karte za presedanje!

Beograd -
Do 15. jula taj broj će se sukcesivno uvećavati do planiranih 700 kontrolora, što znaci da će sva vozila koja učestvuju u javnom prevozu biti pokrivena kontrolorima

BEOGRAD - U vozilima javnog gradskog prevoza danas je bilo 500 kontrolora, od kojih je njih oko 250 angažovao Grad Beograd.

Do 15. jula taj broj će se sukcesivno uvećavati do planiranih 700 kontrolora, što znaci da će sva vozila koja učestvuju u javnom prevozu biti pokrivena kontrolorima, rečeno je u GSP.

Kontrola karata obavlja se shodno Odluci o linijskom prevozu, prema kojoj svi putnici moraju imati ispravnu, odnosno očitanu kartu, navodi se u pisanom odgovoru GSP.

Od danas se na 2.000 prodajnih mesta može kupiti i nova vremenska (presedačka) karta koja košta 100 dinara.

Vremenska karta se koristi tako što se bira nova opcija na aparatu za očitavanje kartica, pri čemu se mogu koristiti postojeće nepersonalizovane plastične i papirne kartice.

Kartica se aktivira očitavanjem u vozilu, a narednih 75 minuta putnik može da koristi neograničen broj vožnji.

Putnici imaju obavezu da u svakom vozilu u koje su ušli nakon aktiviranja vremenske karte očitaju svoju karticu.

Poslednje očitavanje potrebno je obaviti do isteka 75. minuta, nakon čega putnik može da se vozi u tom vozilu sve dok ne stigne na odredište, podsećaju u GSP.

Ukoliko kontrola "uhvati" putnika bez karte, on će morati da plati 500 dinara manje nego do sada (1.000 dinara), a ukoliko je putnik ne plati u vozilu, izdaje mu se opomena koja će iznositi 5.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja