APEL BEOGRAĐANIMA: Racionalno koristite vodu!

JKP Vodovod poziva na štednju

APEL BEOGRAĐANIMA: Racionalno koristite vodu!

Beograd -
Prekidi i umanjen pritisak osećaju se na vrhovima prve zone (najviše tačke na Bežanijskoj kosi i Banovom brdu), i to isključivo zbog prekomerne potrošnje. Sa smanjenjem potrošnje sistem se stabilizuje i vodosnabdevanje je tada uredno

BEOGRAD - JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” apelovalo je na građane da potrošnju vode prilagode trenutnim uslovima – visokim temperaturama, povećanoj potrošnji i niskom vodostaju.

Proizvodnja vode u „Beogradskom vodovodu” je na maksimalnom nivou i nema vanrednih prekida u snabdevanju građana ovom osnovnom životnom namirnicom, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

„Beogradski vodovod i kanalizacija” beleži ogromnu potrošnju vode na celoj teritoriji grada, a u danima sa tropskim temperaturama najviše problema sa vodosnabdevanjem ima u večernjim satima.

Prekidi i umanjen pritisak osećaju se na vrhovima prve zone (najviše tačke na Bežanijskoj kosi i Banovom brdu), i to isključivo zbog prekomerne potrošnje. Sa smanjenjem potrošnje sistem se stabilizuje i vodosnabdevanje je tada uredno.

Iz ovog preduzeća posebno apeluju da linijski sistemi kao što su južni prigradski i smederevski pravac, ali i sremski i batajnički sistem, prilagode potrošnju trenutnim uslovima, budući da se ovih dana isporučuje duplo više vode od prosečne.

Služba kontrole potrošača „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” svakodnevno obilazi i centralne i rubne delove grada i na terenu uočava povećanu potošnju vode na celoj teritoriji Beograda. U interesu ovog preduzeća je da svi građani imaju dovoljne količine vode, ali neracionalna potrošnja ugrožava vodosnabdevanje svih potrošača u gradu, navodi se u saopštenju.

Prema ovim navodima, voda iz gradskog vodovoda je, pre svega, namenjena za piće, pripremanje hrane i održavanje osnovnih higijenskih potreba, a pojedine aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje automobila, zloupotreba hidranata namenjenih za gašenje požara predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” je zahvalilo svim građanima koji su do sada poslušali apele ovog preduzeća i omogućili redovno snabdevanje vodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track