BEOGRADSKO PRIOBALJE: Čišćenjem uklonjeno 100 kubika smeća!
Foto: Beoinfo

Akcija dala rezultate

BEOGRADSKO PRIOBALJE: Čišćenjem uklonjeno 100 kubika smeća!

Beograd -
U poslednjih desetak dana, od kada traje zajednička akcija „Gradske čistoće”, „Zelenila – Beograd” i „Beogradvoda”, uklonjeno je blizu 1.000 kubika raznog otpada

BEOGRAD - U nastavku zajedničke akcije gradskih službi i javnih komunalih preduzeća danas je očišćeno priobalje od „Kule Nebojša” do Sportsko-rekreativnog centra „Milan Gale Muškatirović”, sa koga je uklonjeno oko 100 kubika smeća.

Samo u poslednjih desetak dana, od kada traje zajednička akcija „Gradske čistoće”, „Zelenila – Beograd” i „Beogradvoda”, uklonjeno je blizu 1.000 kubika raznog otpada, istakao je načelnik Odelenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima „Čvorište” Darko Glavaš.

On je precizirao da je plan da se u toku dana završi čišćenje tog poteza, kako bi se sutra nastavila akcija čišćenja priobalja u Bloku 70A, a od ponedeljka uređenje obale oko Ušća na novobeogradskoj strani i dela Zemuna.

– I danas, kao i prethodnih dana, sa nama radi Komunlana policija, koja je preventivno obavestila vlasnike splavova da uklone smeće oko tih objekata. Zadovoljni smo odazivom, jer su skoro svi na ovom potezu došli da očiste oko svojih splavova, što je u skladu sa Odlukom Skupštine grada Beograda – naveo je Glavaš.

Predstavnica za medije Javno vodoprivrednog preduzeća „Beogradvode” Tijana Nikolić istakla da je u današnjoj akciji angažovano deset radnika tog preduzeća, koji će sa kolegama iz drugih gradskih preduzeća ukloniti samonikle biljke iz korita reke, s obzirom na to da je prethodnih mesec dana značajno opao nivo vode u rekama.

– JKP „Gradska čistoća” će današnju akciju pomoći sa deset radnika, jednom građevinskom mašinom i dva građevinska vozila, dok će u toku sutrašnjeg dana biti opran deo obaloutvrde na Dorćolskom priobalju

– najavio je pomoćnik direktora operative tog preduzeća Dragan Cvetković. Mališa Balanović, direktor operative JKP „Zelenilo – Beograd”, dodao je da to preduzeće takođe učestvuje u akciji sa deset radnika, kako bi i ovaj, kao i sve ostale delove beogadskog priobalja doveli u red, budući da je reka posle povlačenja ostavila velike količine smeća.

U sklopu poslednje zajedničke akcije čišćenja beogradskog prioblja očišćen je beogradski i zemunski kej, potez od „Brankovog mosta” do Ušća, i od „Brankovog” do mosta „Gazela”, „Brankovog mosta” do Rečne mornarice sa novobeogradske strane, kao i deo od „Brankovog mosta” do „Gazele”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track