PRIMIRILI SE: Komunalci obećali da neće više da biju narod
Foto: Nemanja Pančić

Uvažili preporuke ombudsmana Saše Jankovića

PRIMIRILI SE: Komunalci obećali da neće više da biju narod

Beograd -
Komunalna policija će u budućem radu postupati isključivo u slučajevima propisanim zakonom, odnosno u slučajevima koji su u nadležnosti komunalne policije

BEOGRAD - Komunalna policija Grada Beograda obavestila je zaštitnika građana da je uvažila njegove 32 preporuke koje su upućene nakon nepravilnog i nezakonitog postupanja komunalne policije prema novinarskoj ekipi Istinomera u septembru 2015. godine.Komunalna policija će u budućem radu postupati isključivo u slučajevima propisanim zakonom, odnosno u slučajevima koji su u nadležnosti komunalne policije, piše na sajtu ombudsmana Saše Jankovića.

Kako je navedeno, načelnik Komunalne policije, odnosno njegov zamenik, u budućem radu će bez odlaganja naložiti komunalnim policajcima da prestanu sa postupanjem ako su ga započeli povodom događaja koji nije u nadležnosti komunalne policije i obavestiti nadležni organ.

Ukazao na probleme... Saša Janković
Ukazao na probleme... Saša Janković

Fotografisanja i snimanja komunalne policije prilikom obavljanja poslova u njenoj nadležnosti nije protivzakonito jer je reč o snimku postupanja nosioca javne službe. Najznačajniji propusti na koje je ukazao Janković u radu komunalne policije odnose se na nezakonitu i nepravilnu upotrebu fizičke snage, neutemeljeno upozoravanje građana da je snimanje komunalnih policajaca zabranjeno, provere identiteta građana više puta tokom obavljanja jednog službenog zadatka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track