VAŽNO OBAVEŠTENJE PRED SUTRAŠNJE UKLANJANJE AVIO BOMBE: Građani i vozači strogo poštujte ova pravila
Foto: Damir Dervišagić

Za upozorenje čuće se sirena

VAŽNO OBAVEŠTENJE PRED SUTRAŠNJE UKLANJANJE AVIO BOMBE: Građani i vozači strogo poštujte ova pravila

Beograd -

BEOGRAD - Avionska bomba iz Drugog svetskog rata pronađena na gradilištu „Beograda na vodi“ biće bezbedno deaktivirana u nedelju pre podne 5. februara.

Bomba je nađena na devet metara dubine, ima oko 500 kg (od čega je 250 kg eksploziva) i hemijski upaljač, pa ne sme da bude pomerana nego će biti bezbedno uništena na licu mesta.

Zbog toga će u okviru neophodne procedure biti zatvarane ulice: Savska 19-35 (ipoprečne ulice), Brodarska, kao i deo autoputa i saobraćaj na mostu „Gazela“, što znači da će celokupni saobraćaj u okolini biti zaustavljen, uključujući i tramvaje i vozove.

Takođe, iz zone navedenih i okolnih ulica preventivno će od subote u ponoć biti uklonjena parkirana i zatečena vozila – ukoliko ih vlasnici na vreme sami ne pomere – a uklonjena vozila nalaziće se na parkingu Centra „Sava“.

Efekti detonacije mogu se osetiti u radijusu do 500m, dok su najbliže zgrade udaljene 400m, pa se stanarima ovog dela savetuje opreznost i preduzimanje neophodnih mera: spuštanje roletni, zatvaranje i udaljavanje od prozora (nikako se ne savetuje izvirivanje).

Stanarima okoline još se preporučuje pridržavanje svih mera s kojima će ih na vreme upoznati pripadnici MUP i Sektora za vanredne situacije (tel. 1985).

Sve navdene mere važe za nedelju od 8 do 10 sati, u kom terminu će biti obavljeno neutralisanje bombe, koje će trajati samo 10 minuta, a prethodiće mu upozorenje sirenama.

(EPK)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: U ovim "čudovištima" se voze predsednici najvećih sila!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track