POSLEDNJI POZDRAV: Banjalučani organizuju prevoz za Jovankinu sahranu

U spomen bivše Jugoslavije

POSLEDNJI POZDRAV: Banjalučani organizuju prevoz za Jovankinu sahranu

Društvo -
Prevoz organizuju iz banjalučkog društva Josip Broz Tito. Cena će biti simbolična, ali s jasnim ciljem - da odaju poslednju počast istorijskoj ličnosti

BANJALUKA - Organizovan prevoz zbog poslednjeg pozdrava Jovanki Broz nije zaobišao ni Banjaluku. Mnogo nostalgije, a premalo uspomena - samo još po koji trag na zaboravljenim mestima. Uzor je bila i Banjalučankama, pa se Jovanke sećaju kao modne ikone.

Smrću Titove Jovanke niko nije iznenađen. Ipak reči hvale, ali i tuge ne fali, barem kod onih koji se tog vremena sećaju.

Prevoz organizuju iz banjalučkog društva Josip Broz Tito. Cena će biti simbolična, ali s jasnim ciljem - da odaju poslednju počast istorijskoj ličnosti. Ženi koja je preživela rat, bila kapetan i pratila vođu velike Jugoslavije, kažu u udruženju, i dolazak na ispraćaj je simbolična stvar.

Banjalučani neće stajati u tri i pet kao što su stajali na poslednjem oproštaju od Tita, ali sigurno je da će odlaskom Jovanke u Kući cveća ostaviti svoje posljednje uspomene na bivšu Jugoslaviju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja