ODRŽANA SEDNICA: Aleksandar Đorđević novi šef BIA

Prihvaćen predlog

ODRŽANA SEDNICA: Aleksandar Đorđević novi šef BIA

Društvo -
Đorđević dolazi na mesto sadašnjeg ministra odbrane Nebojše Rodića, a BIA konačno, posle dva meseca, dobija svog šefa

BEOGRAD - Novi šef Bezbednosno informativne agencije je advokat Aleksandar Đorđević.Na održanoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost prihvaćen je predlog da Aleksandar Đorđević bude novi šef BIA. On je dosad slovio za najozbiljnijeg kandidata za prvog čoveka Bezbednosno-informativne agencije. Đorđević će doći na mesto sadašnjeg ministra odbrane Nebojše Rodića, a BIA će konačno, posle dva meseca, dobiti svog šefa.

Osnovnu i srednju školu završio je u Čačku, a Pravni fakultet u Beogradu 1995. godine. Od 1996. do 1998. godine je radio u Okružnom sudu u Beogradu kao pripravnik. Od 1998. godine upisan je kao advokat u imenik Advokatske komore Beograda. Od 1998. do 2001. godine radio je kao advokat u kancelariji Veljka Guberine u Beogradu, da bi potom otvorio sopstvenu advokatsku kancelariju.

Bio je član nekoliko upravnih odbora, između ostalih i FK Crvene zvezde u vreme kada su klub vodili Vladan Lukić i Goran Vesić. Godinama poznaje Vučića i vodi advokatsku kancelariju sa Borisom Bogdanovićem, koji takođe zastupa klub s “Marakane”. Đorđević je januara 2005. zamenjen sa mesta pravnog zastupnika Dejana Milenkovića Bagzija, kojeg je zastupao po službenoj dužnosti. Đorđević je od januara ove godine član Radne grupe za izmenu Zakona o saobraćaju.

Nakon raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, na čelu Resora državne bezbednosti, odnosno Bezbednosno informativne agencije bilo je osam direktora:

Jovica Stanišić (1991-1998)

Rade Marković (1998-2001)

Goran Petrović (2001)

Andrija Savić (2001-2003)

Miša Milićević (2003-2004)

Rade Bulatović (2004-2008)

Saša Vukadinović (2008-2012)

Nebojša Rodić (2012-2013)

Dosad se po medijima spekulisalo o nekoliko imena koja su viđena za ovu poziciju, međutim prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić jasno je rekao da nisu mediji ti koji odlučuju o tome i da neće tolerisati samoreklamerstvo pojedinaca koji su se predstavljali kao budući šefovi BIA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track