TEŽAK NEMAR: Trudnica umirala u bolovima, doktor joj rekao: Nisam tu!
Foto: Kurir štampano

Marijana Gavrilović optužuje lekare za smrt svoje sestre

TEŽAK NEMAR: Trudnica umirala u bolovima, doktor joj rekao: Nisam tu!

Društvo -
Rodbina Suzane Milovanović (29), koja je u trećem mesecu trudnoće preminula u bolnici, tvrdi da lekari nisu uradili ništa da devojci spasu život i olakšaju joj teške muke

BEOGRAD - Poslednje sate života provela u mukama!- Na poziv u pomoć moje sestre, koja je zbog napada bubrega u trećem mesecu trudnoće primljena na odeljenje ginekologije Zdravstvenog centra Studenica u Kraljevu, dežurni lekar je odgovorio da nije tu!Ovako započinje priču o nemaru lekara Marijana Gavrilović, samo dan nakon smrti svoje sestre Suzane Milovanović (29).Stalno povraćalaKako kaže, ona je mesec dana, koliko je provela u toj zdravstvenoj ustanovi, trpela nesnosne bolove. Jedina nega koju je dobila bila je ona koju joj je ukazala majka, koja je sve vreme bila pored njene postelje, praznila joj lavore i tešila je u teškim momentima.- Suzi je mesec dana ležala na ginekološkom odeljenju. Nije mogla da se kreće, sve vreme je povraćala, krvarila, gubila na kilaži i stanje joj se pogoršavalo iz dana u dan - navodi uznemirena Marijana gušeći se u suzama.Trpela do krajaNjena porodica misli da lekari nisu uradili sve što su mogli kako bi spasli život njihovoj tragično preminuloj Suzani, ali i njenom nerođenom detetu. Zbog toga će, pored toga što su zahtevali obdukciju, tražiti i odgovornost doktora, koju treba da utvrdi interna kontrola.- Trudna je trpela bol cele noći, bez ikakve doktorske pomoći. Zdravi ljudi ne bi izdržali, a ona je sve istrpela do kraja. Osim krvne slike i urina, lekari ništa drugo nisu preduzeli i uradili. Samo ultrazvuk, kojim su potvrdili da je plod dobro. Ja bih kao laik mogla da pretpostavim da je pacijentu koji gubi kilažu, neprestano povraća i krvari non-stop potrebno uraditi dodatne analize - objašnjava ova Kraljevčanka u žalosti.

Dežurni lekar: U šoku smoDr Milan Rogović, koji je juče bio dežurni lekar na ginekološkom odeljenju, kaže da su svi u šoku posle saznanja da je Suzana preminula:- Poslednje analize urađene su joj u petak i kolega mi je preneo da su laboratorijski rezultati u redu. Simptomi koje je imala, kao što je krvarenje i povraćanje, normalni su u maloj trudnoći. Trudnoća ne može da bude razlog njene smrti, već je to neko oboljenje. Obdukcija će pokazati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track