OVO JE SNEŽNA KRALJICA: Rođena u snegu, pa opet zavejana
Foto: Kurir štampano

Zima joj ne može ništa

OVO JE SNEŽNA KRALJICA: Rođena u snegu, pa opet zavejana

Društvo -
Nikolina Mladenović (1) iz Aleksandrova prošle zime došla na svet u vozilu na blokiranom putu, a ove godine, usled snežne oluje, s roditeljima danima nije mogla da napusti dom

ALEKSANDROVO - Zima, zima, e pa šta je...Kijamet praćen orkanskim vetrom, koji je prethodnih dana okovao veći deo Vojvodine i zarobio hiljade ljudi na putevima, Teodori Talpai Mladenović (19) iz Aleksandrova kod Zrenjanina vratio je sećanja na dramu u smetu, koja se završila na najlepši mogući način. Teodora je prošle zime na zadnjem sedištu „opela astre“, na zavejanom putu između Česterega i Banatskog Dvora, rodila ćerku Nikolinu.- Nikolina je 9. decembra proslavila prvi rođendan. Sneg obožava i jedva čeka da je izvedemo da se sanka. Ciča zima joj ne smeta. Kao da je rođenjem u smetu postala imuna na hladnoću. Prava je snežna kraljica! - kaže za Kurir Teodora i navodi da zbog ovogodišnje oluje danima nisu mogli da mrdnu iz kuće.Najdramatičniji događaj- Saobraćaj se otežano odvijao na prilazima našem selu. Iako smo prošlog vikenda planirali da posetimo moje roditelje u dvadesetak kilometara udaljenu Tobu, ostali smo kod kuće. Ako smo zbog dolaska Nikoline na svet jednom već morali da se probijamo kroz smetove, ovoga puta ipak nije bilo razloga da rizikujemo - rekla je Teodora.Mlada majka priznaje da nema dana, a da se suprug Predrag (25) i ona ne prisete ledenog decembarskog jutra kad je na svet došla Nikolina:- To je za mene bio najlepši, ali i najdramatičniji trenutak u životu. Nikolinine okice i prvi plač nikad neću zaboraviti. Zahvalnost dugujem babici i doktorki Službe hitne pomoći u Žitištu. Doktorka je pešice kroz smetove uspela da se probije do automobila i nađe mi se - kaže Teodora.Nepunih četrnaest meseci nakon rođenja Nikoline, u životu nezaposlenih supružnika ništa se nije promenilo. I dalje žive kod Predragovih roditelja.Žive od socijalne pomoći- Izdržavamo se od socijalne pomoći i dečjeg dodatka. Bilo bi lakše kad bih imao posao. Nekoliko dana nakon Teodorinog porođaja, tadašnja pokrajinska sekretarka za zdravstvo i socijalnu politiku predala mi je bebi paket i obećala zaposlenje. Do danas to nije ispunjeno. Bilo bi bolje da nam nisu ulivali lažnu nadu - rezignirano priznaje Predrag.

Mama Teodora: Sneg obožava i jedva čeka da je izvedemo napolje da se sanka
Mama Teodora: Sneg obožava i jedva čeka da je izvedemo napolje da se sanka

Iako je rođena u nehumanim uslovima, nasmejana je od prvog dana... Nikolinina prva fotografija
Iako je rođena u nehumanim uslovima, nasmejana je od prvog dana... Nikolinina prva fotografija

Proširenje porodicePOROĐAJ MOŽE, ALI SAMO USRED LETATeodora i Predrag priželjkuju da se neko od njih dvoje zaposli, ali i da uvećaju porodicu:- Jeste da imamo iskustva i u porođaju usred zime u automobilu, ali ćemo gledati da naredni ipak bude u bolnici. Jesmo za to da Nikolina dobije brata ili sestru, ali isključivo tokom leta - saglasni su mladi roditelji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track