Najnovije vesti

NA PRODAJU: Pet spratova zgrade Jugoeksporta u Kolarčevoj
Foto: Kurir

Agencija za privatizaciju

NA PRODAJU: Pet spratova zgrade Jugoeksporta u Kolarčevoj

Društvo
U ponudi i lokal na Trgu Republike od 74 kvadratna metra i garaža u Siminoj ulici od 192 kvadratna metra

BEOGRAD - Agencija za privatizaciju Srbije ponudila je danas, šesti put, na prodaju zgradu kompanije Jugoeksport u stečaju u Kolarčevoj ulici u centru Beograda i još dve nekretnine, čija je procenjena vrednost ukupno 5,85 milijardi dinara.

Agencija (www.priv.rs) je u oglasu navela da je na prodaju ponuđeno pet spratova poslovne zgrade u Kolarčevoj, ukupne površine od 5.505 kvadratnih metara, lokal na Trgu Republike (74 kvadratna metra) i garaža u Siminoj ulici (192 kvadratna meta). Pravo da kupe nekretninu imaju sva pravna i fizička lica, a depozit je 1,17 milijardi dinara. Rok za dostavljanje ponude je 2. april, kada će se obaviti i javno otvaranje ponuda.

Stečajni upravnik je dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu ako premaši 50 odsto procenjene vrednosti imovine, a ako je iznos manji, prihvatanje ponude mora da odobri i odbor poverilaca. Agencija za privatizaciju do sada u pet prethodna pokušaja nije uspela da proda zgradu Jugoeksporta u Kolarčevoj.

Prvi put je ponuđena 24. avgusta 2011. po istoj početnoj ceni od oko 5,85 milijardi dinara. Ta atraktivna lokacija u užem centru Beograda nije uspela da privuče nijednog kupca u poslednjih nekoliko godina, od kada traju pokušaji državne agencije da se reši imovine nekada uspešnog preduzeća koje je 2001. otišlo u stečaj zbog dugovanja bankama. Zgrada u Kolarčevoj ima šest spratova, od kojih poslednji nije dat u prodaju, jer vlasnik tih prostorija nije Jugoeksport.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...