NAPAO LEZBIJKE U NOVOM SADU: Srpkinja i Hrvatica se ljubile na ulici!
Foto: Kurir Štampano

PRIMITIVNO: Nekome smeta što šire bratstvo i jedinstvo

NAPAO LEZBIJKE U NOVOM SADU: Srpkinja i Hrvatica se ljubile na ulici!

Društvo -
Sredovečni čovek nasrnuo na Isidoru Karišik i Marianu Cerovečki, koje su se poljubile na ulici u centru Novog Sada

NOVI SAD - Sramota!- J..m li vam ja sve bolesno! Šteta što vas nije izudarao. Videćete kakav je to romantičan trenutak kad vas obese i zapale na Slaviji. Grobari 1970, dolazimo u NS, vidimo se, pederi - samo su neki od skandaloznih komentara onih koji su videli snimak na Jutjubu jednog zaljubljenog para koji je u petak oko 17 časova razmenjivao nežnosti u centru Novog Sada. Na snimku se vidi stariji građanin koji ih je nizom sočnih uvreda, psovki i pretnjom batinama i smrću prekinuo u tom intimnom činu - samo zato što je reč o dve žene!

Besan... Pretio devojkama
Besan... Pretio devojkama

Reč je o LGBT aktivistkinjama Isidori Karišik iz Novog Sada i njenoj devojci Mariani Cerovečki iz Zagreba, koje su slučaj prijavile policiji i LGBT organizaciji tog grada.- Primetile smo da nam se približava vidljivo nervozan sredovečni muškarac, koji je počeo da urliče da treba da nas bude sramota što smo baš na tom mestu našle da se vaćarimo. Neverovatno je da je toliki bes kod čoveka mogao da izazove samo jedan bezazleni poljubac. Nama nije bila namera da ikoga provociramo, samo smo se uželele jedna druge zbog fizičke razdvojenosti pa je došlo do pojačanih emocija i razmene poljupca - rekle su devojke, koje nisu ni slutile da će ih neko zbog toga napasti usred dana u strogom centru grada.Kako dodaju, iz straha da bi moglo da dođe do fizičkog napada nisu smele da se verbalno brane od čoveka u čijim očima su se mogli videti mržnja i bes.Organizacija LGBT Novi Sad povodom ovog incidenta izražava zabrinutost i apeluje na nadležne organe da što hitnije rasvetle slučaj radi bezbednosti građana. Kako Kurir saznaje, policija istražuje da li ima dovoljno elemenata za pokretanje krivičnog postupka.

UžasnutaVRAĆA SE U HRVATSKU!Mariana Cerovečki će, uprkos želji da se zadrži u Srbiji pored svoje partnerke Isidore, ipak otići nazad u Hrvatsku.- Šokirana sam činjenicom da u centru jednog evropskog grada nasilnici mogu tako da se ponašaju! Zbog velikog stresa i straha za sopstvenu bezbednost odlučila sam da se ipak ranije vratim u svoju zemlju - rekla je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track