(VIDEO) SKRNAVLJENJE: Golišava Albanka snimala spot u hramu Hrista Spasa u Prištini

Svetinja na udaru

(VIDEO) SKRNAVLJENJE: Golišava Albanka snimala spot u hramu Hrista Spasa u Prištini

Društvo -
Ništa im nije sveto. Pevačica Era Istrefi, polugola snimila je spot u hramu Hrista Spasa, koji je više puta bio na meti albanskih vandala. Pored prištinske pevačice u spotu se pojavljuje još nekoliko statista koji takođe polugoli igraju u nedovršenom pravoslavnom hramu

PRIŠTINA - Hram Hrista Spasa u Prištini ponovo je oskrnavljena. Pevačica Era Istrefi snimila je spot za pesmu za pesmu „E dehun“ u kome polugola igra u pravoslanom hramu u Prištini. Osim prištinske pevačice u spotu se pojavljuju još nekoliko statista koji takođe polugoli igraju u nedovršenom pravoslavnom hramu.

Podsećamo da je su tzv. prištinske vlasti najavile rušenje ove crkve, da bi kasnije najavili da će ona biti pretvorena u muzej OVK.

Saborni hram Hrista Spasa u Prištini je hram Srpske pravoslavne crkve u Prištini i pripada eparhiji raško-prizrenskoj. Hram je podignut 1998. godine. Predstavlja jednokupolnu građevina na osnovi oblika upisanog krsta. Projektovao je poznati srpski arhitekta Spasoje Krunić.

Tokom 1999. godine bio je meta albanskih ekstremista koji su je u više navrata minirali i palili. Struktura crkve je ozbiljno narušena. 201P2. godine vlasti samoproklamovane republike Kosovo su najavile rušenje hrama i podizanje memorijalnog centra na njegovom mestu

http://www.youtube.com/watch?v=yddX5MB9vig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track