Ovo je Kosmajčev raj u Strpu kod Risna!
Foto: Kurir štampano

Gde je najveći srpski diler droge letovao

Ovo je Kosmajčev raj u Strpu kod Risna!

Politika -
Luksuznu vilu zvezdarski krijumčar, prema rečima meštana, kupio pre osam godina zajedno sa biznismenom iz Budve

BEOGRAD - Novac ulagao u velelepne vile!Dragoslavu Kosmajcu, najvećem i neuhvatljivom srpskom narko-dileru - posle informacije da je napustio Srbiju - Crna Gora je, po svoj prilici, bila samo usputna stanica. Naime, kako su za naš list rekli meštani malog primorskog mesta Strp u blizini Risna, gde narko-bos ima vilu, Kosmajca nisu videli već mesecima i tek su pre nekoliko dana saznali čime se bavi njihov komšija.

Nedostupan... Kosmajac
Nedostupan... Kosmajac

Bio neprimetan- Viđali smo ga, ali nismo znali ko je. Bio je ljubazan, dobar i kulturan prema svima. Uredno nam se javljao. Bio je povučen, ali su članovi njegove porodice ponekad pravili buku dok su vozili skutere. Mladi su, pa im nismo uzimali za zlo. Koliko nam je poznato, Kosmajac je ovo letnje carstvo kupio pre osam godina od čoveka iz Obrenovca. Kako se priča, ne zna se da li se vila vodi na njega ili na nekog biznismena iz Budve - ispričali su meštani reporterima Kurira ono što znaju o Dragoslavu Kosmajcu.Jedna starija meštanka kaže da ju je sad pomalo strah da se slika, ali i da prolazi pored vile pošto zna ko je vlasnik.

- Ovaj se sad, kad ga svi jure, ovamo sigurno više neće vraćati. Ko zna koliko ima još ovakvih vila kad prodaje drogu - kazala je.Njen komšija se nadovezao da je ranijih godina tokom letnjeg perioda tu kuću naizmenično, osim Kosmajčeve porodice, koristio i suvlasnik koji živi u Budvi.- Prvo dođe Kosmajac, pa onda taj čovek iz Budve. Doskoro nismo znali ko je Kosmajac, o kome je reč, dok se nije u medijima pojavilo njegovo ime. Ispred kuće je napravio plažu. I mi smo nekad mogli je koristimo. Nikad nije pravio problem oko toga - rekao je za Kurir meštanin, ali ni on nije hteo pred foto-aparat.Nema ga mesecima- Kuću tokom godine obilazi i nadgleda čovek iz Risna. Preko puta se nalazi uređena plaža, koju je Kosmajac ogradio, ali su inspekcije u nekoliko navrata uklanjale ogradu jer je to zakonom zabranjeno, s obzirom na to da je u pitanju morsko dobro koje ne može biti privatizovano - završava priču o srpskom Eskobara meštanka Strpa.O Kosmajčevoj vili pišu i crnogorski mediji, navodeći da su se proteklih godina u njoj okupljale mnoge ličnosti čija su imena „evidentirana u srpskim i crnogorskim knjigama kriminala“.(J. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track