DANI MAKEDONSKE TRADICIJE U BEOGRADU: Na Balkanu se najbolje jede i pije!
Foto: Marina Lopičić

Svečano otvaranje

DANI MAKEDONSKE TRADICIJE U BEOGRADU: Na Balkanu se najbolje jede i pije!

Društvo -
Makedonska kuhinja nudi jela u kojima nema hemikalija. Napravljena su s mnogo ljubavi, kao da ih spremamo za članove svoje porodice, kaže gazda Dimitrije iz Skoplja
1 / 6 Foto: Marina Lopičić

U restoranu "Kovač" večeras su svečano otvoreni Dani makedonske tradicije, koji će trajati do 24. septembra.

Makedonci koji žive u srpskoj prestonici i njihovi prijatelji u naredne dve nedelje uživaće u dobrim vinima, muzici i najboljim gastronomskim specijalitetima, koje sprema gazda Dimitrije Jovanović, vlasnik restorana "Stara kuća" iz Skoplja.

"Makedonska kuhinja nudi jela u kojima nema hemije i pesticida. Napravljena su s puno ljubavi, kao da ih spremamo za članove svoje porodice", kaže Jovanović dok nam pokazuje trpezu sa specijalitetima.

"Nema velike razlike između srpske i makedonske kuhinje. U našim jelima ima više paprike, ajvara i sireva".

Osim ugostiteljsko-boemskog užitka, Dani makedonske tradicije imaju i kulturnu dimenziju. Oni nastavljaju dobre prijateljske emocije između dva naroda, koji kroz istoriju imaju toliko toga zajedničkog čega se sećamo i na šta možemo da budemo ponosni.

Goste je zabavljao bend Sintezis, a među zvanicama smo videli Vlatka Stefanovskog.

"Na Balkanu je život najlepši jer se najbolje jede, pije dobro vino i svira najbolja muzika. Iz kafane ćemo izaći malo pripiti i veseli", rekao je Vlatko.

Pevačica Tijana Dapčević je redovni gost na druženjima Makedonaca i njihovih prijatelja koji žive u Srbiji.

"Ovo nam je prilika da ne zaboravimo jezik i da se vidimo, jer nam posao to ne dopušta. Od specijaliteta iz moje domovine najviše volim sarmu od vinove loze, koja se pravi samo od junećeg mesa. Makedonska hrana je pikantna", otkriva Tijana.

Među zvanicama našli su se Aca Lukas u pratnji supruge Sonje, Suzana Mančić, Nina Lečić, Tijana Dapčević, Toma Fila, Inspektor Blaža i drugi.

Pogledajte video Adriamedia grupe

http://www.youtube.com/watch?v=ku5h_-9-GvA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja