Dodeljeni stanovi porodicama poginulih i ranjenih policajaca

Krov nad glavom

Dodeljeni stanovi porodicama poginulih i ranjenih policajaca

Društvo -
Za nas su to heroji koji su branili zemlju, ispred kojih svi u državnom rukovodstvu moraju da stoje mirno, rekao ministar Dačić

BEOGRAD - Porodice 36 policajaca poginulih i ranjenih na dužnosti danas su od države dobile stanove na trajno korišćenje.

Odluke o dodeli stanova uručio im je u Palati Srbije ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
"Za nas su to heroji koji su branili zemlju, ispred kojih svi u državnom rukovodstvu moraju da stoje mirno i njihove žrtve ne smeju da budu obesmišljene dnevnom politikom, jer uvek i jedino moramo da branimo Srbiju", rekao je Dačić porodicama poginulih i ranjenih policajaca.
Dačić je najavio da će po obnavljanju zgrade MUP u ulici Kneza Miloša 101 na platou ispred biti podignut spomenik policajcima stradalim na dužnosti. On je podsetio da je za poslednjih 20 godina 1.000 pripadnika MUP izgubilo život u odbrani zemlje i ispunjavanju različitih zadataka.
Stanove su na trajno korišćenje dobile 23 porodice poginulih policajaca, koji su uglavnom stradali na Kosovu i 13 policajaca ranjenih na dužnosti koji su ostali teški invalidi.
Između ostalih, stan je dobila i porodica policajca Atanasija Nikolića poginulog ispred Skupštine Srbije 1993. godine tokom opozicionih demonstracija.
Među ranjenim policajcima koji su dobili stanove je i žandarm Nebojša Trajković kome je teške povrede naneo navijač Crvene zvezde Uroš Mišić decembra 2007. godine. Dačić je rekao da smanjenje kazne Urošu Mišiću sa deset na pet godina zatvora i ceo slučaj vezan za Trajkovića nije dobra poruka za celu državu, a ne samo za MUP.
"Ovde imamo porodice koje su ostale bez najmilijih od šiptarskih terorista, ali i policajce koje su napali građani Srbije. Čitav grad bio je ispisan parolama pravda za ovog i onog, a nigde ne piše 'pravda za policajce'", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track