VRATILI ZNAČKE I NAORUŽANJE: Žandarmi udaljeni s posla uz smanjenje plate!

Pod suspenzijom

VRATILI ZNAČKE I NAORUŽANJE: Žandarmi udaljeni s posla uz smanjenje plate!

Društvo -
Okonačanje disciplinskog postupka sačekaće kod svojih kuća. U međuvremenu, primaće deo plate. Oni koji su oženjeni polovinu, a oni koji nisu u braku 30 odsto, navodi izvor iz Žandarmerije

BEOGRAD - Nakon suspenzije petorice policajaca zbog prebijanja Andreja Vučića, protiv njih je pokrenut i disciplinski postupak. Shodno zakonu uručena su im rešenja o suspenziji, a u svojoj jedinici su razdužili opremu i naoružanje i vratili službene značke žandarma. Tokom postupka, uporedo sa istragom koju je naložio ministar Nebojša Stefanović, trebalo bi da se razjasni tok nedeljnog dešavanja na raskrsnici ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, u blizini Slavije. Posebno će biti ispitano i da li su prilikom intrevencije petorica službenika MUP prekoračili svoja ovlašćenja.

- Okonačanje disciplinskog postupka sačekaće kod svojih kuća. U međuvremenu, primaće deo plate. Oni koji su oženjeni polovinu, a oni koji nisu u braku 30 odsto.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrđuje da je pet pripadnika Žandarmerije suspendovano zbog prebijanja Andreja Vučića, brata premijera Aleksandra Vučića. Istraga o tom incidentu će biti završena početkom naredne sedmice kada će biti obznanjene sve činjenice i motivi napada, rekao je Stefanović.

- Suspendovali smo pet pripadnika Žandarmerije koji su neposredno ili komandno učestvovali u incidentu - rekao je Stefanović.

- Kad se završi istraga, onda ćemo u saradnji sa tužilaštvom moći da kažemo do kakvih rezultata smo stigli. Očekujem da istraga bude završena najdalje do početka naredne sedmice.

Jedno od glavnih pitanja koje se pojavilo je i vojno obezbeđenje premijera Vučića koje je u trenutku incidenta, kako je zvanično objašnjeno, „pravilo društvo Andreju Vučiću“. Stefanović se osvrnuo na to, i rekao da „MUP ne utvrđuje šta je priroda kretanja nekog, već šta je predmet krivičnog dela, ako ga ima“. Zbog toga su u istragu uključene Vojna policija i Vojnobezbednosna agencija.

- To je njihova dužnost i istraga se vodi s obzirom na to da su sa bratom premijera pretučeni i pripadnici Vojske Srbije - izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Inače, doneta je odluka da će Odbor za unutrašnje poslove i bezbednost Skupštine Srbije raspravljati o slučaju prebijanja Andreja Vučića i trojice ljudi iz njegove pratnje.

http://www.youtube.com/watch?v=A4GYxgsnyO0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track