Zoran Živković na prevaru uzeo pola miliona evra
Foto: Zorana Jevtic

Rističević teško optužio bivšeg premijera

Zoran Živković na prevaru uzeo pola miliona evra

Društvo -
Predsednik Nove stranke dobio 525.000 evra - u zahtevu za subvenciju naveo da je zasadio 50 hektara vinove loze, a zemljište zakupio tek tri meseca nakon podnošenja zahteva

BEOGRAD - Skupštinski Odbor za poljoprivredu, na čijem je čelu Marijan Rističević, poslao je direktoru policije Miloradu Veljoviću i SBPOK papire koji, kako kaže, dokazuju da je Zoran Živković, predsednik Nove stranke, na nelegalan način došao do subvencije države od 525.000 evra!U razgovoru za Kurir Rističević kaže da je ovaj odbor, na njegovu inicijativu, ispitao kako je Živković dobio od države nešto više od pola miliona evra.

Optužuje... Marijan Rističević
Optužuje... Marijan Rističević

Model prevare- Živković je 15. avgusta 2007. godine podneo zahtev sa subvenciju, podsticanje za prolećnu sadnju, i naveo da je zasadio 50 hektara vinove loze, te položio račune. Međutim, on u tom periodu uopšte nije imao korisnička prava nad zemljištem u Krčedinu. Tih 50 hektara zakupio je tek u novembru 2007. godine, dakle, tri meseca pošto je podneo zahtev! - kaže Rističević i dodaje:- Subvenciju je dobio na bazi faktura koje su njegove firme slale jedna drugoj! Njegova firma „Empresa“ isporučivala je fakture njegovoj vinariji za neke usluge i te račune je priložio u zahtevu za subvenciju.Živković bez komentaraRističević još navodi da je Živković, osim ove subvencije od 525.000 evra, dobio i onu od oko tri miliona dinara.Inače, ovaj poslanik SNS je u ime Odbora zatražio u junu ove godine formiranje posebne komisije i pozvao nadležne da istraže slučaj vinarije Zorana Živkovića.Predsedniku NS juče su u SMS prosleđena konkretna pitanja, ali do zaključenja broja nije odgovorio na njih.(K. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja