DESANT NA SREM: Srpska i ruska vojska vežbaju zajedno!
Foto: Zorana Jevtić

Antiteroristička taktička vežba

DESANT NA SREM: Srpska i ruska vojska vežbaju zajedno!

Društvo -
U Srbiju stižu padobranci iz jedinice stacionirane u gradu Tula, a manevri će sadržati vežbe pucanja, sletanje vojnika iz vazduha i vežbe sa borbenim vozilima, kako i testiranje padobranskih sistema

MOSKVA - Rusko ministarstvo odbrane je objavilo da će ruske vazdušno-desantne snage održati taktičku antiterorističu vežbu sa srpskim vojnim jedinicama.

Kako je navedeno, u vežbi će učestvovati srpske kopnene snage, a ona će se održati u prvoj polovini novembra.Kako prenosi agencija Tass, u Srbiju će na vežbu pod nazivom “Srem-2014” stići padobranci iz jedinice stacionirane u gradu Tula.

Manevri će sadržati vežbe pucanja, sletanje vojnika iz vazduha i vežbe sa borbenim vozilima, kako i testiranje padobranskih sistema.

Vežbe se organizuju u okviru sporazuma o vojnoj saradnji za 2014. godinu, a zajedničke vežbe vojnih avijacija dve zemlje planirane su za 2015. godinu.

U novembru 2013. Srbija i Rusija su potpisale sporazum o vojno-tehničkoj saradnji, koji uključuje razmenu informacija za održavanje mira, razvoj odnosa u sferi kartografije, te medicinsku i vojnu obuku.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track