OMBUDSMAN: Grafiti pretnje na kući Mirkovića sramni su
Foto: Beta

Sankcije za počinioce

OMBUDSMAN: Grafiti pretnje na kući Mirkovića sramni su

Društvo -
Pozivi na smrt upućeni bilo kojoj političkoj partiji u ovom slučaju Srpskoj naprednoj stranci, odnosno njenim pripadnicima, sramni su, kažnjivi, ugrožavaju ljude i podrivaju sam osnov demokratskog uređenja, saopštio je Saša Janković

BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković osudio je ispisivanje pretećih grafita mržnje na kući narodnog poslanika SNS Saše Mirkovića. Janković je istakao da počinioci ovakvih dela moraju biti sankcionisani.

"Pozivi na smrt upućeni bilo kojoj političkoj partiji u ovom slučaju Srpskoj naprednoj stranci, odnosno njenim pripadnicima, sramni su, kažnjivi, ugrožavaju ljude i podrivaju sam osnov demokratskog uređenja", navodi se u saopštenju. Janković je istakao da počinioci ovakvih dela moraju biti identifikovani i sankcionisani.

"Već dugo upozoravam da je nužno smirivati, a ne raspirivati atmosferu konflikta u društvu, koja je narasla do pretećih razmera. U Srbiji jača antagonizam između različitih društvenih i političkih grupa", rekao je ombudsman. Prema njegovim rečima, samo dijalogom, a ne nasiljem može se doći do boljitka.

Babić: Zabrinut sam za Mirkovićevu bezbednost

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić kazao je da su grafiti "Smrt SNS" ispisani sinoć na kući Mirkovića na Bežanijskoj kosi. "Čuo sam se sa kolegom Mirkovićem i izražavam zabrinutost za njegovu bezbednost", rekao je Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track