OLJA BEĆKOVIĆ: Ne osećam se uopšte poniženo
Foto: Kurir

Autorka Utiska nedelje o ukidanju emisije

OLJA BEĆKOVIĆ: Ne osećam se uopšte poniženo

Društvo -
Ovih dana dobila sam nagradu "Vitez poziva", a mene danas vitezovi društva zovu preko Vajbera, pošto valjda Vajber ne može da se prisluškuje. Oni koje sam ja smatrala vitezovima poziva danas kad daju izjave na moju temu govore da im nije jasno šta se desilo, navodi novinarka

Umesto da verovatno najuticajnija srpska novinarka bira goste i sa njima pretresa 12 meseci za nama, ovog puta je ona bila gošća. U improvizovanom studiju nasuprot troje urednika Nedeljnika Olja Bećković je otvoreno govorila o jednoj od najtežih godina u njenom životu, što profesionalno, što privatno.

"Jedno od naciničnijih pitanja jeste - kakvi su mi planovi i šta ću sad. Najbanalnije je što je premijer Vučić preko mene jednim udarcem ubio sto muva. Godinama se ovde govorilo: 'Ma tebe ne sme, ma tebe ne može". I kad je pala ta demonstracija 'ko, bre, ne sme' i kad je stvarno pobijeno sto muva, hajde sad ja da vidim nekog koji će da izađe sa 'evo, ja ću nešto da kažem'. Bilo bi odmah 'A šta ćeš ti da kažeš?' Ljudi zaista moraju da čuvaju ta svoja radna mesta, moraju da misle više na svoje porodice nego na moju", kazala je Olja Bećković o ukinutoj emisiji "Utisak nedelje", koju je vodila duže od dve decenije, i nastavila.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

"Mislite da se osećam poniženo? Ne osećam se uopšte poniženo. U celoj priči najmanje sam ja ponižena, zato što sam nešto progovorila. Ovih dana dobila sam nagradu "Vitez poziva", a mene danas vitezovi društva zovu preko Vajbera, pošto valjda Vajber ne može da se prisluškuje. Oni koje sam ja smatrala vitezovima poziva danas kad daju izjave na moju temu govore da im nije jasno šta se desilo. Mislim da su mnogo poniženiji ti kojima ništa nije jasno, nego ja."

Na pitanje kako izgleda njen život otkako je pod lupom tabloida, ona je odgovorila:

"Kad čovek hoće da ima pištolj, onda je to velika procedura, pa se pita komšija, pa se pita kakav je, pa da li davi komšijske mačke, da li je sklon nasilju... Za ove što drže daleko moćnije oružje nego što je pištolj, koji drže olovke na tiražu od 150.000 ljudi, koji ne da pokazuju sklonost ka nasilju nego je to prešlo svaku granicu, njima niko ne traži potvrdu da su normalni."

(Nedeljnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track