UJEDINILA SE SRBIJA, HRVATSKA I BIH: Zajedinčki protesti zbog švajcaraca!
Foto: Shutterstock

U problemu

UJEDINILA SE SRBIJA, HRVATSKA I BIH: Zajedinčki protesti zbog švajcaraca!

Društvo -
Isti dan održaćemo proteste ispred banaka u sve četiri zemlje, zapaliti sveće ispred banaka, i opet animirati sve državne institucije da se uključe u rešavanje našeg problema, istakao je predsednik Udruženja korisnika kredita Kemal Duraković

ZAGREB - Predstavnici udruženja građana – korisnika kredita u švajcarskim francima iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije sastali su se u četvrtak u Zagrebu gde su dogovorili zajedničko delovanje, a prvo od njih biće zajednički protesti ispred banaka u zemljama regije, izjavio je predsednik Udruženja korisnika kredita “Švajcarac” Kemal Duraković.

Prema njegovim rečima, predstavnici udruženja iz ovih četiri zemlje potpisali su Sporazum o saradnji i zajedničkom delovanju, i razmenili su informacije i dokumentaciju.

– U narednim danima zajednički ćemo delovati. Isti dan održaćemo proteste ispred banaka u sve četiri zemlje, zapaliti sveće ispred banaka, i opet animirati sve državne institucije da se uključe u rešavanje našeg problema – kazao je Duraković.

Prema njegovom mišljenju, ni fiksiranje kursa nije rešenje.

– I sa zamrznutim kursom korisnici kredita plaćaju puno veće rate i vraćaju mnogo više nego što su dobili novca kada su podigli krediti – naglasio je predsjednik UKK Švicarac.

Ocenjeno je kako je tokom sastanka u Zagrebu zaključeno kako je BiH daleko najviše otišla kada su u pitanju sudske presude korisnika kredita prema bankama.

- Od ove godine u BiH je doneseno 35 presuda u kojima je ugovor u CHF-u proglašen nevažećim i krediti se vraćaju u tzv. početno stanje gde korisnik kredita vraća samo onoliki iznos koliki je i podigao – zaključio je Duraković.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track