OSLOBOĐEN IZ PAKLA JEMENA Suad Dacić: Presrećan sam, stigao sam kući

Sleteo u Beograd

OSLOBOĐEN IZ PAKLA JEMENA Suad Dacić: Presrećan sam, stigao sam kući

Društvo -
Suad Dacić, koji je nakon agonije oslobođen iz ratne Sane, po sletanju na Aerodrom „Nikola Tesla“ rekao da se više ne vraća na studije i zahvalio Vladi Srbije i svima koji su mu pomogli

BEOGRAD - Presrećan sam! Važno je da sam stigao kući. Stanje u Jemenu sve više pogoršava, ne pada mi na pamet da se vraćam tamo. Cela zemlja se podigla na noge zbog mene, hvala svima - rekao je sinoć Suad Dacić po sletanju na Awerodrom „Nikola Tesla“, nakon što je uspeo da se izbavi iz pakla Jemena.Suad je sinoć oko 22.30 sleteo u Beograd, letom iz Moskve. Student islamskih studija iz sela Cetanovića, nedaleko od Sjenice, iz Sane je pobegao do Džibutija, a odatle se prebacio u Moskvu, da bi konačno sinoć stigao u Beograd.GranatiranjaPodsetimo, Suad je bio na završnoj godini islamskih studija i neposredno pre sukoba spremao je diplomski rad.- Hteo sam ja i ranije da odem iz Jemena, međutim kad sam došao da aerodroma, već je bio granatiran - rekao je Suad i dodao da je još pre dve nedelje tražio pomoć od Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.Suad je zahvalan svima koji su mu pomogli.- Sve što se dešava je božja volja. Moja vera nalaže da dobro vraćam dobrim, pa zahvaljujem Vladi Srbije, Islamskoj zajednici u Srbiji i svima ostalima koji su mi pomogli da se izbavim - rekao je Suad.

Briga i radost porodiceNa aerodromu su ga dočekali brat Zijah i brat od ujaka Altan Bibić.- U Moskvi sam najpre sleteo na vojni aerodrom, pa na civilni, odakle sam krenuo ka Srbiji - rekao je Suad, a njegov brat Zijah je dodao:- Mnogo smo brinuli zbog njega. Poslednji put smo se čuli jutros preko Skajpa i tad nam je rekao samo da je dobro. Uglavnom nam je malo govorio da se ne bismo brinuli.Ranije juče, Suadovi roditelji Faruk i Hankija Dacić za Kurir su rekli:- Kad nam je od Suada stigla SMS poruka: „Dobro sam, u Moskvi sam“, briznuli smo u plač od sreće.

MSPRUSKI AVION GA IZBAVIOIz Ministarstva spoljnih poslova juče su saopštili da su u proces evakuacije Dacića iz Sane bile uključene naše ambasade u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike.- Dacić je 2. aprila obavešten da treba da se javi ruskom konzulu na aerodromu u Sani. Evakuacija je otpočela oko 11 sati tog dana, a završena je sedam sati kasnije, kad je ruski vojni avion odleteo u Džibuti, jedinu moguću destinaciju. U jutarnjim satima u petak Dacić je stigao na vojni aerodrom u Moskvi - saopštio je juče MSP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track