Popusti za legalizaciju još godinu dana

Produženje

Popusti za legalizaciju još godinu dana

Društvo -
Dulić je kazao da je rok produžen jer veliki broj građana nije stigao da zaključi ugovore sa lokalnim samoupravama o legalizaciji

BEOGRAD - Popusti za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata biće produženi godinu dana, kazao je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Dulić je novinarima nakon otvaranja Sajma građevinarstva kazao da je inicirano produženje roka za važenje popusta jer veliki broj građana nije stigao da zaključi ugovore sa lokalnim samoupravama o legalizaciji.

On je podsetio da prvobitni rok za popuste ističe 30. juna ove godine, dodavši da je izuzetno puno prijava za legalizaciju, kao i da je potrebno dosta administrativnog posla.

Što se tiče roka za prijavljivanje nelegalnih objekata, on je istekao 11. marta 2010. godine i neće biti produžen, naglasio je Dulić.

Zakon o planiranju i izgradnji predviđa da vlasnici bespravno izgrađenih porodičnih kuća i stanova do 100 metara kvadratnih imaju popust do 99 odsto za legalizaciju, odnosno za 25 kvadrata po članu domaćinstva.

Oni imaju pravo na umanjenje od 60 odsto za sledećih 100 metara kvadratnih u istom objektu kada su ispunjeni socijalni uslovi. Popusti ne važe za objekte izgrađene u prvoj i ekstra zoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track