MAHMUD BUŠATLIJA: Građani zaslužuju odgovor zašto je Politika u gubitku
Foto: Media Cenrtar

Gubitaš Politika

MAHMUD BUŠATLIJA: Građani zaslužuju odgovor zašto je Politika u gubitku

Društvo -
Podsetimo, direktorka „Politika novina i magazina“ (PNM) Mira Glišić Simić prima platu od 1,4 miliona dinara, vozika se u skupocenom službenom džipu i dodeljuje sebi godišnje bonuse, a preduzeće na čijem je čelu ima kumulirani ukupni gubitak u iznosu od preko četiri milijarde dinara (?!) i opstaju zahvaljujući kreditima od 20 miliona evra od nemackog VAZ, a sada pokusavaju da im na prevaru ne vrate novac

BEOGRAD - Ekonomista Mahmud Bušatlija kaže za Kurir da je legitimno da suvlasnik neke firme pozajmi toj firmi novac, a kako će se to priznati i da li je sve urađeno u skladu s propisima, utvrdiće sud.

Građane više, smatra on, treba da zanima šta je sa državnim kapitalom u Politici jer, kao i mnoge druge, posluju s gubitkom.

"Međutim, država ne zna da čuva svoj kapital, nema sistem, to vidimo 15 godina. Legitimno je u svim firmama, pa i u ovoj, postaviti pitanje šta su radili predstavnici države ako su napravili gubitak. Državni kapital ima vlasnika, to su građani Srbije i verujem da oni zaslužuju odgovor zašto neko smanjuje njihovu imovinu", smatra on.

Bušatlija se oglasio povodom toga što je „Politika“ dobila oko 20 miliona evra od nemačkog VAC, a sada te pare ne žele da vrate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track