Đurić: Za mesec dana konačna verzija nacrta za poglavlje 35
Foto: Tanjug Marko Đoković

Pregovori sa EU

Đurić: Za mesec dana konačna verzija nacrta za poglavlje 35

Politika -
Najviši zvaničnici Srbije razgovaraju sa svih 28 država članica EU, a prethodnih dana pokušali smo da upoznamo sve u EU o tome šta je dogovoreno, a šta nije, u dijalogu sa Prištinom, kaže direktor kancelarije za KiM

BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da bi u narednih mesec dana trebalo da bude poznata konačna verzija nacrta platforme za pregovaračko poglavlje 35.

Đurić je na novinarsko pitanje kada bi moglo da dođe do konačnog objavljivanja nacrta platforme za pregovaračko poglavlje 35, odgovorio da bi to, koliko je informisan, moglo da se desi u narednih mesec dana.

"Po informacijama koje imam, u narednih mesec dana bi trebalo da se zna šta će biti konačna verzija", rekao je Đurić.

Dodao je da najviši zvaničnici Srbije razgovaraju sa svih 28 država članica EU i da smo prethodnih dana pokušali da upoznamo sve u EU o tome šta je dogovoreno, a šta nije, u dijalogu sa Prištinom. Đurić je podsetio i da je on na brifingu u Briselu direktno upoznao predstavnike EU o tome i da se na najvišem nivou obavljaju intenzivne konsultacije.

"Premijer Srbije je u stalnom kontaktu sa kolegama iz država EU... A najava da bi ti uslovi mogli da izgledaju nešto drugačije nije bez osnova", rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, nakon sednice skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju. Uz to, prema rečima Đurića, Srbiji ostaje i intezivni rad na lobiranju i pridobijanju međunarodne zajednice za njene planove.

Sednica odbora bila je zatvorena za javnost, a na njenom dnevnom redu je bila informacija o dijalogu Beograda i Prištine. Nakon te sednice, Odbor za Kosovo i Metohiju zaseda i na otvorenoj sednici, na čijem je dnevnom redu izveštaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju od januara do juna ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track