POSAO U EPS: Samo preko konkursa
Foto: Promo

Sa sajma poslova „Job fair15“

POSAO U EPS: Samo preko konkursa

Društvo -
Na studentska pitanja odgovarali su Jelena Dančević, direktor sektora za ljudske resurse u EPS-u i četvoro mladih kolega koji su pre nekoliko godina započeli svoju karijeru kao pripravnici

BEOGRAD - Kako je organizovana „Elektroprivreda Srbije“, na koji način studenti mogu doći na praksu i koji je put do zaposlenja u EPS-u bila su glavna pitanja studenata tokom 11. Sajma poslova koji se pod sloganom „Kreiraj svoju budućnost!“, održava u okviru tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Na studentska pitanja odgovarali su Jelena Dančević, direktor sektora za ljudske resurse u EPS-u i četvoro mladih kolega koji su pre nekoliko godina započeli svoju karijeru kao pripravnici.

Direktorka sektora za ljudske resurse predstavila je studentima kako izgleda put od predatog CV-ja do zaposlenja u vodećoj kompanije iz oblasti energetike, kao i nedavno sprovedene organizacione promene u EPS-u.

"U EPS-u je usvojena procedura za prijem i premeštaj, kojom je definisano da se proces zapošljavanja može sprovesti isključivo putem internih konkursa u okviru EPS Grupe ili objavljivanjem eksternih javnih konkursa. Eksterni konkursi se objavljuju u elektronskim ili štampanim medijima, kao i na našoj internet stranici", rekla je.

Dančević. Vladimir Tomić, iz IT sektora EPS-a, jedan je od nekadašnjih pripravnika koji su prošli konkurs 2012. godine, objasnio je studentima da najveća energetska kompanija u Srbiji daje prostor za usavršavanje i širenje znanja.

Dispečer u EPS-u Danilo Komatinić preneo je akademcima deo svog svakodnevnog posla i otkrio male „tajne“ kada raste, a kada pada potrošnja električne energije.

Katarina Jezdimirović, studentkinja četvrte godine ETF, želi da prođe praksu u EPS-u.

"Volela bih da upoznam tako veliki energetski sistem iznutra, jer mnogo toga učimo na fakultetu, ali tek kada vidimo na terenu možemo zaista i sasvim shvatiti mnoge procese u elektroenergetici", rekla je Katarina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track