Pretpraznična gužva na putevima

Pretpraznična gužva na putevima

Društvo -
Saobraćaj je pojačan, posebno na auto-putevima ka graničnim prelazima

BEOGRAD - Saobraćaj je od jutros pojačan, posebno na auto-putevima ka graničnim prelazima gde za sada nema zadržavanja dužeg od 30 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog radova na autoputu E-75, Beograd-Niš, kod Ražnja, vozila dvosmerno idu kolovoznom trakom iz smera Niša ka Beogradu, a kod petlje "Tranšped" u Beogradu, saobraćaj se odvija dvosmerno kolovoznom trakom koja vodi iz smera Beograda ka Nišu. Na autoputu E-75 zatvorena je petlja kod Inđije iz pravca Novog Sada.

Na autoputu E-70, iz pravca Šida ka Beogradu, na delu petlje "Dobanovci" saobraćaj ide suprotnom stranom autoputa, od Beograda ka Šidu, a izlaz iz pravca Beograda na obilaznicu ka Ostružnici je zatvoren.

Deonica Gladnoš - Inđija zatvorena

Do 15. juna potpuno je obustavljen saobraćaj na putu M-22.1 Beograd-Novi Sad, deonica Gladnoš-Inđija. Alternativa je put Inđija-Ruma-Irig-Novi Sad. Radovi su u toku na deonici puta M-19 između Debrca i Mišara u dužini od 16,6 kilometara, a na deonici tog puta Debrc-TE "Nikola Tesla-B", dužine 11 kilometara, vozila prolaze naizmenično.

Na delu magistralnog puta M-5 kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, saobraćaj se povremeno obustavlja na 20-25 minuta. Na putu M-5, deonica Boljevac-Selište, vozila prolaze naizmenično. Zbog radova na delu puta M-5 kroz Ovčarsko-Kablarsku klisuru saobraćaj se povremeno obustavlja na 20-25 minuta. Na magistralnom putu M-21 Požega-Kosjerić u mestu Divčevići vozila prolaze naizmenično.

Na magistralnom putu M-21, Prijepolje-Bijelo Polje, kod graničnog prelaza Brodarevo, saobraćaj se obustavlja od 9.30-12.30, od 14.30 -17.30 i od 22.00-03.00. Alternativni put je Prijepolje-Pljevlja-Mojkovac.Zbog radova saobraćaj je potpuno obustavljen na deonici puta M-25 Merdare-Prokuplje-Niš i usmerava se na lokalni put u dužini od 3,4 kilometra.beta

Radovi na tunelima na CG granici

Zbog radova na sanaciji i proširivanju tunela na deonici puta IA-6 u mestu Gostun, i na Barskom mostu, i ovog vikenda planirane su obustave saobraćaja za sve kategorije vozila. Kako je najavljeno iz Javnog preduzeća ''Puteva Srbije'', saobraćaj će, u već ustaljenim terminima, biti obustavljan od 9.30 do 12.30 časova, zatim od 14.30 do 17.30, i od 22 do 3 časa ujutro.

Obustava saobraćaja neće biti za vreme državnog praznika, 1. i 2. maja. Alternativni putni pravac za putnička vozila i autobuse je Prijepolje-Pljevlja-Mojkovac. Iz ''Puteva Srbije'' mole sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju, prilagode brzinu kretanja postojećim uslovima i povedu računa o bezbednosti radnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track