NOVEMBARSKO PROLEĆE TRAJE DO SUBOTE: Danas sunčano, do 23 stepena!
Foto: Fonet

Dan za kratke rukave

NOVEMBARSKO PROLEĆE TRAJE DO SUBOTE: Danas sunčano, do 23 stepena!

Društvo -
BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 15 do 23 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutro, a ponegde po kotlinama i dolinama i pre podne, očekuje se magla, a jutarnja temperatura vazduha kretaće se od dva do 10 stepeni, dok će vetar biti slab do umeren pretežno južni, jugoistočni.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme sa slabim do umerenim južnim, jugoistočnim vetrom.Jutarnja temperatura vazduha biće oko 10, a najviša dnevna oko 23 stepena.U Srbiji će se, prema izgledima vremena za sedam dana, do 24. novembra, do subote zadržati toplo vreme.

U sredu biće malo i umereno oblačno, a u četvrtak i petak pretežno sunčano vreme.U petak krajem dana i u toku noći na severu i zapadu očekuje se naoblačenje sa kišom mestimično.

Za vikend biće pretežno oblačno i svežije vreme, naročito u nedelju, mestimično sa kišom, na višim planinama i sa snegom. Početkom sedmice očekuje se prestanak padavina.

U Beogradu 11, u Sjenici minus 4 stepena

U Srbiji je jutros najtoplije u Beogradu, gde je u sedam časova izmereno 11 stepeni, a najhladnije u Sjenici, gde je temperatura minus četiri stepena.U Banatskom Karlovcu izmereno je 10, Zrenjaninu i na Crnom Vrhu devet, a u Negotinu i Dimitrovgradu osam stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Novom Sadu je izmereno sedam, Kikindi i Kragujevcu šest, Somboru, Loznici, Velikom Gradištu, Nišu i Vranju pet, a na Paliću, u Sremskoj Mitrovici, na Zlatiboru, u Leskovcu i Zaječaru četiri stepena. U Smederevskoj Palanci, Kraljevu, Kruševcu i Ćupriji izmerena su tri, Valjevu dva, na Kopaoniku i u Kuršumliji jedan, a u Požegi minus jedan stepen.

Zbog magle i sumaglice voziti sa oborenim svetlima

Magla i sumaglica otežavaju vožnju, najviše ujutro i uveče, pa Auto moto savez Srbije (AMSS) danas savetuje vozačima da u tim slučajevima voze sa oborenim svetlima i da koriste svetla za maglu ukoliko ih imaju, jer će im pomoći da bolje vide i budu primećeni na putu.

Najavljene visoke temperature vazduha za ovo doba godine idu na ruku vozačima, ali i putarima koji intenzivno rade na pripremi puteva za zimsko održavanje, navedeno je u saopštenju. AMSS skreće pažnju vozačima da voze opreznije, pogotovo na deonicama gde je došlo do izmena u režimu saobraćaja.

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta. Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ukoliko se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Prema podacima Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 98 saobraćajnih nezgoda u kojima je 45 osoba povređeno, a jedno lice je smrtno stradalo.Istovremeno, u Beogradu zabeleženo je 50 saobraćajnih nezgoda u kojima je 19 osoba povređeno, a jedno lice je smrtno stradalo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja