SKANDALOZAN PRITISAK VLASTI NA MEDIJE: Glavni urednik Kurira pozvan na saslušanje!

U Upravi kriminalističke policije

SKANDALOZAN PRITISAK VLASTI NA MEDIJE: Glavni urednik Kurira pozvan na saslušanje!

Društvo -
BEOGRAD - Glavni urednik Kurira Milan Lađević pozvan je danas na saslušanje, samo zato što je naš list objavljivao kritičke tekstove o pojedinim potezima vladajuće garniture, čime je nastavljen neviđeni pritisak vlasti na medije u novijoj istoriji Srbije!

Saslušanje glavnog urednika Kurira počelo je u 12 časova, u Upravi kriminalističke policije zbog navodnog izazivanja panike i nereda. Ovo je samo još jedan u nizu pritisaka i zastrašivanja radnika u Kuriru i celoj Adrija mediji grupi koja zapošljava više od 700 ljudi.

Režim je, izgleda, zaboravio da je prošlo vreme kada su se novinari privodili i saslušavali zbog verbalnog delikta, kao i to da je kleveta pre tri godine, u skladu sa evropskim zakonima, ukinuta kao krivično delo. Pozivom na saslušanje, nastavlja se brutalno kriminalizovanje vlasnika Adrija medija grupe, Aleksandra Rodića, kao i svih novinara naše medijske kuće.

To nas, međutim, neće sprečiti da se i dalje bavimo istraživačkim novinarstvom, poštujući sve standarde novinarske profesije, kao i sve zakone. Ovakvi pritisci vlasti neće nas uplašiti da kritikujemo sve loše poteze ove ili bilo koje druge vlade i sve negativne pojave u srpskom društvu.

U Srbiji je postalo više nego očigledno da bilo koji medij koji se drzne da izrekne kritiku na račun vladajuće garniture momentalno bude satanizovan u režimskim medijima i zastrašivan saslušanjima u policiji zbog izvršenja navodnih krivičnih dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track