DRAMA NA PLANINI ORJEN: Ivanu su 7 sati grejali telima na minus 15!
Foto: Facebook

Filmsko spasavanje

DRAMA NA PLANINI ORJEN: Ivanu su 7 sati grejali telima na minus 15!

Društvo -
Ivana Tabaković (30), članica trebinjskog Planinarskog društva “Vučji zub”, nedelju oko 15 časova sa grebena pala u provaliju na planini Orjen.

Oko 22 sata spasioci su je pronašli u vrlo teškom, polusvesnom stanju. Zbog nepristupačnog terena, snega visine 25 centimetara koji je prekrio putokaze, temperature koje se kretala do 15 stepeni ispod nule i jakog vetra, izvlačenje je trajalo sedam časova.

Predsednik planinarskog društva, Igor Škero i njegove kolege su je grejali telima, dok su čekali da dođu spasilačke ekipe. Sedam sati joj nisu dozvoljavali da zaspi, jer bi to bilo veoma opasno.

Ona je trenutno svesna i komunikativna i vitalno stabilna.

"U fazi je dijagnosatike, ultra zvuk ambdomena i grudnog koša pokazuje da nema znake krvarenja. Žali se na hladnoću, ugruvanost, glavobolju, bolove u mišićama, zglobovima, što nije ni čudo, s obzirom u kakvim uslovima je provela dan i noć”, kazao je dr Sandić, prenosi Moja Hercegovina.

Crnogorskim spasiocima u susret su došli spasioci iz Trebinja koje su činili pripadnici Vatrogasne jedinice, Civilne zaštite i Crvenog krsta, i ekipa trebinjske Hitne pomoći koja je, takođe, sve vrijeme bila pripravna na licu mjesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track