SRBIJA NA NOGAMA: Zbog jakih kiša danas i sutra moguće nove poplave
Foto: Fonet

Službe u pripravnosti

SRBIJA NA NOGAMA: Zbog jakih kiša danas i sutra moguće nove poplave

Društvo -
Sve nadležne službe za borbu protiv poplava su u pripravnosti, pošto Srbiju, prema najavama meteorologa, u naredna dva dana očekuje obilne kiše, navode u Sektoru za vanredne situacije.

Područje Beograda nije ugroženo, stanje na odbrambenim linijama u Vojvodini je stabilno, a najkritičnije će biti u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji.

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić najavio je juče da će u područja zahvaćena poplavama na jugu Srbije biti poslate dodatne snage Žandarmerije, a da se pojačanja šalju u Bor, Zaječar, Pirot, Niš, Rašku i Vranje.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je juče Niš.

"Na osnovu vremenske prognoze i upozorenja, u narednih 36 sati bićemo u pripravnosti i trudićemo se da pojačanim prisustvom policije i drugih državnih organa obezbedimo sigurnost građana", rekao je Stefanović i dodao da će, ako zatreba, biti angažovan i Rusko-srpski humanitarni centar.

Požega se juče spremala za novi poplavni talas, ali selima u ravnici uz obale Zapadne Morave trenutno se ne može pomoći podizanjem bedema. Ljudima čije su kuće i po 500 metara od korita voda je pre neki dan stizala do pod krovove.

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić ocenio je da će biti problematična noć između nedelje i ponedeljka ako dođe do obilnijih padavina, kao i da su netačne informacije da je voda probila nasip kod Šapca.

"Vode Vojvodine" saopštile su da je na svim odbrambenim linijama u Vojvodini stanje stabilno.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track