TERORISTIČKA SEKTA ŠIRI SE PO SRBIJI: Uhapšena zlokobna grupa iz Japana!
Foto: AFP

Fanatici su već pred našim vratima

TERORISTIČKA SEKTA ŠIRI SE PO SRBIJI: Uhapšena zlokobna grupa iz Japana!

Društvo -
Pažnja! Ozloglašena skupina Aum šinrikjo, poznata po ubijanju otrovnim gasom, planira da svoj uticaj proširi i na Balkan. Službe bezbednosti prate njihovo kretanje

BEOGRAD - Opasna japanska sekta Aum šinrikjo (Vrhovna istina sudnjeg dana) počinje da se širi po Balkanu! Reč je o sekti koja je devedesetih godina izvodila terorističke napade otrovnim gasom u Japanu i koja je dosad ubila 29, a ranila 6.300 ljudi. Iako je njen osnivač i vođa Ćizuo Macumoto, poznatiji kao Šoko Asahara, osuđen na smrt, njegovi sledbenici ne odustaju od ekstremizma!DestruktivniTako je, nakon što je pre dva dana u Crnoj Gori privedeno 55 ljudi povezanih s tom ozloglašenom sektom, otkriveno da je njihov trenutni cilj da svoje delovanje prošire na balkanske države, uključujući i Srbiju. Iz tog razloga srpske bezbednosne službe prate da li bi ovaj klan i u našoj državi mogao da organizuje seanse, vrbuje nove članove ili možda pokuša napade.

- Teroristička sekta odlučila je da se proširi van Japana i Rusije, gde imaju najviše sledbenika. Balkan je jedno od njima zanimljivih područja, pa su se tako i obreli u Crnoj Gori. U Srbiji zasad nisu imali aktivnosti, ali naše bezbednosne službe su u pripravnosti, te bi svaki njihov korak ovde bio pomno praćen - kaže izvor Kurira iz bezbednosnih krugova.Sektolog Dimitrije Pastuović upozorava da je reč o izuzetno opasnoj i destruktivnoj sekti, pa bi zato Srbija njeno delovanje morala najozbiljnije da shvati.- Na skali od jedan do deset, njihova opasnost je devet i po. Oni su zlo. Smatraju da su protiv satane time što ubijaju. Njihov cilj je uništenje satane, koji je obuzeo Zemlju, pa je ubistvima nevinih civila navodno čiste. To je gomila budala i fanatika, njima je mozak ispran, s njima nema dogovora, za njih nema nacionalnosti, ljubavi prema državi i porodici.I sektolog Slađan Mijaljević naglašava da, kad je reč o sekti Aum šinrikjo, „stvari nisu nimalo naivne“.Spremni na sve- Kod te sekte povezuje se verski fanatizam i želja za terorizmom. Mešavina je dalekoističnih učenja i religija i ne može se znati koje ludilo im je u glavi. Ako su oni pokušali da izvrše atentat na guvernera Tokija, te izveli trovanja gasom u Japanu, znači da su spremni na velika teroristička dela.

Nažalost, i dalje ima sledbenike... Ćizuo Macumoto
Nažalost, i dalje ima sledbenike... Ćizuo Macumoto

Činjenice- Sekta na vrhuncu popularnosti imala oko 10.000 sledbenika- Sredinom devedesetih u Japanu izvršili teroristički napad otrovnim gasom- Tada je ubijeno više od 20, a povređeno oko hiljadu ljudi- Nakon napada u Japanu članovi sekte godinama bili u bekstvu- Sudski proces protiv 189 optuženih trajao 16 godina- Na smrt je osuđeno ukupno 13 članova sekte, među kojima i njen osnivač i vođa Ćizuo Macumoto- Ova teroristička sekta zvanično više ne postoji- Njeni delovi i danas funkcionišu pod imenom Alef, pokušavajući da vrše regrutaciju članova- Nalaze se pod nadzorom obaveštajnih agencija

Boravili u BeograduTRAŽILI TESLINO ORUŽJE?Pripadnici sekte Aum šinrikjo devedesetih godina su bili u Beogradu. Ovde su se zadržali nekoliko dana, a posebno im je bio zanimljiv Muzej Nikole Tesle, koji su obilazili nekoliko puta. Poznavaoci sekti kažu da je moguće da su tražili neko Teslino tajno oružje o kojem se ranije govorilo u svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track