Prestolonaslednik se prošetao Kragujevcem: Hvala vam što čuvate tradiciju mojih predaka
Foto: Promo

POSETA

Prestolonaslednik se prošetao Kragujevcem: Hvala vam što čuvate tradiciju mojih predaka

Društvo -
Aleksandar Karađorđević svečano otvorio drugi Salon vina, potom na spomenik svog dede kralja Aleksandra položio venac

KRAGUJEVAC - Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević posetio je Kragujevac i otvorio drugi Salon vina.Položio je i venac na spomenik svog dede kralja Aleksandra I, te posetio episkopa šumadijskog Jovana. Prestolonaslednik je u Kongresnom centru hotela „Kragujevac“ otvorio drugi Salon vina u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadija. Tu se susreo i s gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem, a u njihovom društvu bio je i Dragan Reljić, direktor Zadužbine kralja Petra I sa Oplenca.- Moj pradeda kralj Petar I i moj deda kralj Aleksandar I želeli su da osnivanjem i modernizacijom kraljevske vinarije u Topoli podstaknu napore da Šumadija postane svetski prepoznatljiva vinska regija. Ta tradicija se nastavlja i meni je drago što je ovde više od četrdeset vinarija izlagača iz Šumadije, Srbije i šireg regiona - istakao je prestolonaslednik.

Lovorov venac... Ispred spomenika kralju
Lovorov venac... Ispred spomenika kralju

Nakon degustacije vina, uputio se ka spomeniku kralja Aleksandra I, gde su ga dočekali članovi udruženja Kraljevina Srbija, Ravnogorskog pokreta, kao i brojni građani Kragujevca. Prestolonaslednik je položio lovorov venac, a potom prisutnima zahvalio što uprkos višedecenijskoj propagandi protiv lika i dela njegovog dede i dalje čuvaju sećanje na kralja Aleksandra I.Nakon ceremonije prošetao se centrom Kragujevca, a zatim stigao u Vladičanski dvor, gde je posetio episkopa šumadijskog Jovana. Razgovarali su o brojnim temama i obojica su se saglasili da kruna i crkva kao i dosad treba da nastave dobru i neraskidivu saradnju koju imaju kroz vekove. Vladika je prestolonasledniku na rastanku poklonio luksuzno izdanje Svetog pisma.

Fondacija princeze KatarinePOČINJE VASKRŠNJI BAZARBEOGRAD - U susret velikom hrišćanskom prazniku Vaskrsu prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina otvoriće tradicionalni Vaskršnji bazar rukotvorina žena izbeglica i socijalno ugroženih, koji se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Fondacije princeze Katarine. Vaskršnji bazar biće svečano otvoren 5. aprila u 10 časova u tržnom centru „Delta siti“ u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track