Sudije položile zakletvu

Sudije položile zakletvu

Društvo -
Zakletvu su položile sudije Marija Janković Debeljak iz Beograda, Vesna Maričić iz Novog Sada, Ljiljana Radmilo Maletin iz Novog Sada, Vesna Ilić iz Kragujevca, Dobrila Zdravković iz Niša i Svetlana Kosanović iz Sombora

BEOGRAD - Pred predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović, koja zamenjuje predsednika Republike, zakletvu su položile sudije na osnovu Odluke o usvajanju prigovora i izboru sudija na stalnu sudijsku funkciju.

"Verujem da ćete obavljanjem svoje sudijske dužnosti i ličnim primerom pružiti značajan doprinos daljem unapređenju pravosudnog sistema Srbije", rekla je Đukić Dejanović.

Zakletvu su položile sudije Marija Janković Debeljak iz Beograda, Vesna Maričić iz Novog Sada, Ljiljana Radmilo Maletin iz Novog Sada, Vesna Ilić iz Kragujevca, Dobrila Zdravković iz Niša i Svetlana Kosanović iz Sombora.

Odluku, po kojoj su sudije položile zakletvu, doneo je Visoki savet sudstva u postupku preispitivanja odluka prvog sastava Visokog saveta sudstva o prestanku sudijske dužnosti na sednicama održanim od 23. marta do 26. aprila.

Polaganju zakletve prisustvovali su i zamenik predsednika Visokog saveta sudstva Mirjana Ivić i generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track