OPREZNO ZA VOLANOM: Prilagodite brzinu zbog najavljenih nepogoda
Foto: Kurir

Stanje na putevima

OPREZNO ZA VOLANOM: Prilagodite brzinu zbog najavljenih nepogoda

Društvo -

Nestabilne vremenske prilike i povremeno i jaki pljuskovi praćeni vetrom i gradom utiču na otežano kretanje vozila zbog velike količine vode na kolovozu, a moguće su i saobraćajne nezgode, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS), i upozorio vozače da u slučaju jakog pljuska ili nevremena praćenog gradom, zaustave vozilo na prvom parkingu ili na bezbednom mestu pored puta.

Vozače će tokom dana pratiti uglavnom povoljne vremenske prilike i suvi kolovozi samo su prema rečima meterologa posle podne i uveče mogući kratkotrajni pljuskovi, saopštio je AMSS.

Dodatna opreznost je potrebna na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure zbog čestih odorna zemlje i kamena.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije RS, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Zbog radova na sanaciji kolovoza biće obustavljen saobraćaj od danas do 25. juna na putu Drugog A reda deonica Mokranje-Veljkovo od 7.00 do 18.00 časova.

Na utu I B reda broj 30, na deonici Ivanjica – Ušće, u mestu Studenica, izvodoće se radovi na čišćenju odrona i rasterećenju nestabilne kosine.

Danas i sutra će se na putevima E-75 i put E-70, na deonici od petlje Dobanovci do petlje Lasta u oba smera izvoditi radovi na poravci obojne ograde.

Od 20. juna , na deonici Nova Varoš - Prijepolje, izvode se radovi na popravci mosta preko reke Bistrice – "Bistrica 8", a za vreme trajanja radova saobraćaj će se odvijati jednom trakom mosta, uz naizmenično propuštanje vozila.

Do 15. jula na državnom putu I A auto-put E-80, izvodiće se radovi na sanaciji kolovoza, na voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci, a za saobraćaj će se povremeno zatvarati preticajna odnosno vozna saobraćajna traka. Radovi će se izvoditi na izlazu za Sofiju, na ulazu u Niš i na izlazu za Beograd.

Na državnom putu I B reda broj 30, na deonici Ivanjica – Ušće, u mestu Studenica, izvodoće se radovi na čišćenju odrona i rasterećenju nestabilne kosine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track