KARLEUŠINI FANOVI PRETE NAŠOJ REDAKCIJI: Novinari Kurira, bićete mrtvi!

Bolesno i jezivo

KARLEUŠINI FANOVI PRETE NAŠOJ REDAKCIJI: Novinari Kurira, bićete mrtvi!

Društvo -

Obožavaoci pevačice, podstaknuti njenim pozivom na linč, poručili našoj redakciji da će proći kao novinari lista Šarli ebdo u Francuskoj, koje su teroristi izmasakrirali

Novinari Kurira treba da budu pobijeni kao oni u Francuskoj, samo je jedna od pretnji koju su fanovi pevačice Jelene Karleuše uputili našoj redakciji.Ta brutalna hajka na naš list usledila je nakon teksta da je svedok tužilaštva u postupku koji se vodi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije optužio Karleušu da je u kolima sa svojim tadašnjim dečkom Zoranom Davidovićem Ćandom čekala navodnog ubicu Luku Pejovića.

Objavila telefon novinarke

Oni su, podstaknuti njenim vređanjem Kurira i pozivanjem premijera Aleksandra Vučića „da je zaštiti“, poručili da novinari naše redakcije treba da prođu isto kao i francuski Šarli ebdo. Poznato je da su novinari te francuske redakcije surovo masakrirani kad su im u prostorije upali naoružani napadači i izrešetali njih desetoro.- Reći ću nešto što će zvučati odvratno. Ovi iz Kurira, da su negde u Evropi, završili bi svi kao oni iz Pariza novinari - napisao je izvesni JK Cile.A zatim su se nizale ostale uvrede i pretnje Kuriru.Karleuša je ubrzo nastavila da se obračunava s novinarima našeg lista na društvenim mrežama kad smo joj zatražili komentar na optužbe koje je na njen račun izneo svedok. Umesto da je odgovorila na postavljeno pitanje, iznela je niz vulgarnosti na račun naše redakcije, posle čega je sve podelila i sa svojim obožavaocima, a čak je objavila i broj telefona naše novinarke. Jedan od komentara Karleušinog fana zvanog Sodoma&Gomora pozvao je upravo na uznemiravanje naše koleginice i prenosimo ga u originalu.- E, sada trebamo svi da krenemo da zovemo ovaj broj da se usija telefon stoki od novinara! - poručio je na Tviteru, posle čega su uzastopno pristizale uvredljive i preteće poruke, poput: „Umri, kučko, umri!“.
Umobolno... Deo poruka koje su pisali pratioci Jelene Karleuše
Umobolno... Deo poruka koje su pisali pratioci Jelene Karleuše

Ostrašćeni

Advokat Goran Petronijević rekao je da je Karleušin potez objavljivanja telefona novinarke pitanje moralnih i kulturoloških principa, ali da su ostrašćeni ljudi, poput njenih fanova, u stanju svašta da urade.- Činjenica da neko opravdava to što se dogodilo u Parizu znači da taj ima problem u glavi - objašnjava Petronijević i dodaje da bi već druga stvar bila ukoliko bi posledica objavljivanja telefona dovela do ozbiljnih pretnji.Ostrašćeni fanovi su juče iz minuta u minut zvali i porukama uznemiravali našu novinarku čiji je broj telefona objavila Jelena Karleuša.

I ranije pretilaIGRAĆU NOVINARIMA NA GROBUKakav odnos Karleuša ima prema novinarima, poznato je još odranije, kada je isto preko Tvitera napisala da bi volela da igra novinaru Kurira na grobu. Ona je tada bila revoltirana i rastrojena jer je imala debakl na koncertu na Ušću, iako je najavljivala 100.000 obožavalaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track