VRAĆANJE VOJNOG ROKA PRESKUPO? Za jednu godinu potrebno 70 milijardi dinara iz budžeta
Foto: Fonet

Ministar odbrane u Skupštini

VRAĆANJE VOJNOG ROKA PRESKUPO? Za jednu godinu potrebno 70 milijardi dinara iz budžeta

Društvo -

Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je danas da bi za vraćanje vojnog roka samo prve godine trebalo obezbediti dodatnih 70 milijardi dinara u budžetu.

- Istini za volju, svake sledeće godine bi trebalo manje i manje, ali mislim da je i ovih 70 milijardi dinara dovoljno velika cifra da razmislimo da li to možemo u ovom trenutku, ili ne - rekao je Đorđević u skupštini.

On je precizirao da su ta sredstva potrebna za smeštaj, oblačenje, opremu i drugo.

Poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski pitao je ministra odbrane da li je planirano i da li se razmišlja o tome da Vojska Srbije uvede obavezno služenje vojnog roka.

SKUPŠTINA DANAS O PLAVIM ŠLEMOVIMA Đorđević: Nastavak učešća u mirovnim misijama

- Smatram da to treba učiniti u budućem periodu, čim se za to stvore uslovi - rekao je Komlenski, dodajući da je, po njemu, vojska imala vaspitnu ulogu.

Na pitanje Komlenskog, ministar odbrane je kazao da što se tiče vraćenja vojnog roka da li treba ili ne, može da se raspravlja o tome, ali skupština je ta koja donosi odluku o vraćanju vojnog roka.

- Vojni rok je zamrznut, ali ono što treba da znate da je da našom analizom za vraćanje vojnog roka, prve godine potrebno dodati 70 milijradi dinara u budžetu Srbije - rekao je Đorđević.

U Skupštini Srbije u toku je rasprava o Predlogu odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u 2016. godini i usvajanju godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja