Najnovije vesti

UŽASNO: Otac tukao bebu od pola godine!
Foto: Shutterstock

Muškarac zlostavljao sve u porodici

UŽASNO: Otac tukao bebu od pola godine!

Društvo

Imamo četvoro dece, maltretirao je i mene i njih, dobijala sam brutalne batine, a lekara sam lagala da sam se slučajno povredila, priča Zorana Lj.

Već 12 godina živim u vanbračnoj zajednici i trpim nasilje. Suprug nije nasilan samo prema meni nego i prema deci. 

Tukao me je svim što mu dođe pod ruku. Najteže mi je bilo kad je počeo da tuče i našu bebu staru samo šest meseci.

Ovim rečima za Kurir počinje svoju ispovest Zorana Lj., žrtva porodičnog nasilja, koja s nevenčanim suprugom ima četvoro dece.
- On je bio nasilan i prema svojoj prvoj ženi, što sam tek kasnije saznala. S vremenom je postao nasilan i prema deci. Na svu sreću, deca su sada sa mnom, jer smo svi zajedno pobegli od njega. Dok nismo otišli, tukao ih je brutalno, zverski, pesnicama - priseća se kroz suze naša sagovornica.

Ona ističe da najmlađe dete, koje ima šest meseci, njen suprug nikada nije priznao i stalno je govorio da ono nije njegovo.
- Tukao je i bebu, užasno. Vršio je pritisak na mene da ga dam na usvajanje. Svakodnevno sam trpela fizičko nasilje. Inače, on voli i da pije, ali je bio veoma agresivan i bez konzumiranja alkohola. Kada me je fizički zlostavljao, koristio je ono što mu se nađe pri ruci, često su to bile flaše. Jednom prilikom mi je polomio prst na ruci - priča Zorana pokazujući šaku.

Kako kaže, lekaru nije smela da prijavi kako je zaista zadobila povrede, uvek je govorila da se slučajno povredila.
- Pretio je da će mi polomiti noge. Jednom je uzeo motku da me bije, nekako sam uspela da se odbranim. On je veoma ljubomoran, često mi je branio da imam osnovnu komunikaciju s ljudima i njegovom porodicom. Konačno sam smogla snage da ga napustim i smestim se na sigurno - završava svoju ispovest Zorana.

Ostavljala ga deset puta
UZIMAO MI JE SAV NOVAC

Zorana kaže da je nevenčanog supruga ostavljala najmanje deset puta:
- Svaki put me je nalazio, pretio i prisiljavao da se vratim. Uzimao mi je sav novac koji sam dobijala kao socijalnu pomoć i dečji dodatak, trošio je na sebe. Deca i ja ga nismo zanimali.

 

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom.

Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić.

CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...

Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!

KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!

Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!

Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe.

"Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.

Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike.

BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ)

Sigurne kuće: Beograd (3)

Kragujevac

Niš

Vranje

Smederevo

Pančevo

Zrenjanin

Novi Sad Sombor

Sremska Mitrovica

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...